Cursuri pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar, care predau în alternativa Step by step

În perioada 8–11 februarie 2017 se desfășoară la Grădinița cu Program Prelungit Nr.13 din Târgoviște cursul de inițiere pentru cadrele didactice care doresc să predea în alternativa educațională Step by step.

Cursul este organizat de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București  și este predat de doi formatori din județul Dâmbovița: Maria Grigore si Viorica Vlădilă, profesori pentru învățământul preșcolar la Grădinița PP Nr. 13 din Târgoviște.

Cursul se adresează cadrelor didactice din învăţămantul preșcolar şi are ca scop formarea şi dezvoltarea unor competenţe generale şi specifice privind alternativa educaţională Step by Step. Cursurile de formare şi perfecţionare în alternativa educaţională Step by Step se desfășoară pentru cadrele didactice menționate în planul de extindere sau funcţionare a alternativei, aprobat de Consiliul Director al CEDP în conformitate cu metodologia de extindere transmisă anual către Inspectoratele Şcolare Judeţene.

La curs  participă 38 profesori pentru învățământul primar (educatoare) din 5 județe și municipiul București, zece cadre didactice provenind din județul Dâmbovița.

Județul Dâmbovița este un județ cu tradiție în asigurarea pluralismului educațional, în învățământul primar alternativa Step by Step fiind adoptată încă din anul 1994, iar Gradinița cu PP Nr. 13, datorită activității deosebite și a experienței în alternativă de 22 de ani, este o unitate regională de formare pentru învățământul preșcolar în cadrul Centrului de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București 

În prezent metodologia alternativei educaționale Step by Step se aplică în 13 unități de învățământ preșcolar din județ (zece unități din Municipiul Târgoviște și câte o unitate în orașele Fieni, Pucioasa și Găești), de metodele acestei alternative educaționale beneficiind anul acesta școlar peste 1600 preșcolari. În plus, Gradinița cu Program Prelungit Nr. 2 Pucioasa școlarizează în sistemul Waldorf.

Ca răspuns al numeroaselor cereri la nivel național și pentru a asigura încadrarea cu profesori specializați, care au parcurs cursuri de inițiere în alternativă la grupele cu predare în sistemul Step by step, Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step București prin Centrul de Formare Târgoviște va organiza în luna martie 2017 un nou curs adresat cadrelor didactice din învățământul preșcolar.

Grigore Maria – formator Step by step, director Gradinița cu Program Prelungit Nr. 13 Târgoviște

Stancu Valentin, inspector școlar alternative educaționale ISJ Dâmbovița

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro