Vlad Miriţă: boier, cântăreţ în corul bisericii şi profesor, în proiectele lui Vasile Lupaşc

„I-am ascultat întâi CD-ul. M-am aşteptat să fie un cetăţean de circa 60 de ani. Mare mi-a fost surprinderea când l-am întâlnit şi am văzut că e de vârsta mea. El promovează valori importante, puţin lăsate în urmă. M-am alăturat proiectelor lui Vasile pentru că preţuiesc şi susţin aceleaşi idealuri şi valori,” aceasta este, pe scurt, descrierea prieteniei pe care Vlad Miriţă şi Vasile Lupaşc o construiesc în jurul ideilor de românism şi patriotism, povestită de Vlad.

În virutea lor, tenorul Vlad Miriţă a acceptat să joace în documentarul gândit şi pus în practică de Vasile Lupaş: “Dâmboviţa, jumătate de mileniu”.  “A fost foarte frumos! Nu am ştiut fiecare ce joacă. A fost ceva de genul: veniţi prieteni pentru că avem nevoie”, spune Vlad despre figuraţia pe care a făcut-o în documentar. Regizorul l-a aşezat printre boierii români care asistau la solia turcă, dar mărturiseşte că nu s-a regăsit pe deplin. I-ar fi plăcut mai mult să fie războinic alături de Vasile. Chiar şi aşa, experienţa a fost una de neuitat. În acelaşi documentar, Vlad Miriţă apare şi în corul Bisericii Mănăstirii Stelea, alături de diaconi, preoţi şi profesori de muzică. Corul i-a trezit amintiri plăcute din vremea când alături de prietenii de la Liceul de Artă şi de la Seminarul Teologic din Târgovişte, cântau la diferite evenimente laice.

Acum, Vlad Miriţă se va alătura Taberei de Vară, organizată de Clubul Sportiv Pheonix, al sportivului, de data aceasta, Vasile Lupaşc, “Îi voi sta alături lui Vasile, în toate proiectele sale ”, a mărturisit, pentru Gazeta Dâmboviţei, tenorul târgoviştean, Vlad Miriţă.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro