kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Un târgoviştean duce numele României mai departe. Este vorba despre clarinetistul Felix Goldbach

Felix Goldbach, lector universitar doctor la departamentul de arte, Facultatea de Ştiinţe şi Arte din  cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, a părăsit România pentru câteva luni pentru a merge la Viena, unde a făcut mai multe cursuri la Institutul Cultural de Management din Viena, dar cel mai important este că a fost invitat să participe la ISA Festival Viena 2013. ISA Festival este unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, unde artişti din noile generaţii vin să-şi arate talentul. Felix este unul dintre puţinii români care au reuşit această performanţă.

Felix Goldbach este un artist ce s-a îndrăgostit de clarinet de mic copil, însă nu s-a rezumat doar la a cânta. Visul lui cel mare este să facă ceva pentru elevii şi studenţii lui. Tocmai de aceea, sub îndrumarea unor mari profesori, cum ar fi Prof. Univ. Dr. Franz Otto Hofecker (foto 1) de la University of Music and Performing Arts Vienna şi Delia Mioara Popescu de la Şcoala Doctorală  din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte, Felix Goldbach a prezentat la ISA Festival lucrarea cu tema „Incursiuni în evoluţia orchestrelor simfonice din România” în care a vorbit despre cum au apărut în ţara noastră orchestrele simfonice. În lucrarea sa a fost trecută în revistă şi evoluţia fostei Filarmonici Muntenia Târgovişte, mai exact evoluţia din 2004 a Cameratei Valahia din Târgovişte, cu trecere către anul 2007, până în zilele noastre. „Abia în anul 1998, după înfiinţarea Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii Valahia şi a Liceului de Artă din Târgovişte, muzicienii acestor instituţii au alcătuit prin forţe proprii prima stagiune simfonică locală, dar şi naţională”

Felix Goldbach a vorbit despre înfiinţarea acestei orchestre în lucrarea sa, deoarece el a fost unul dintre cei care au pus bazele a ceea ce mai târziu avea să devină Filarmonica Muntenia, care se bucură de succes şi în zilele nostre. În plus de această lucrare, Felix Goldbach împreună cu Victor Ciulian, student de asemenea al  Universităţii de muzică din Viena au prezentat tema Recent Tensions in the Political Field in Roumania and their impact on clutural policies. Auditoriul în faţa căruia artistul târgoviştean a susţinut lucrările a fost format din profesori ai  University of Music and Performing Arts, dar şi în faţa reprezentanţilor din alte ţări precum Serbia, Cehia, Germania, Ungaria, Slovacia şi Franţa.

felix

felix_1

institut

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media