Un nou proiect educațional al scriitorului Vasile Lupașc Sfinteș

În  anul 2008, odată cu publicarea primului volum din trilogia Răstignit Între Cruci, scriitorul Vasile Lupașc începea un proiect amplu numit Zece Povești Pe Care Le Datorăm Copiilor Noștri.

Am fost sfătuit sa uit de aceasta idee intrucat nimeni nu ar mai fi interesat de istorie. Dar, asa cum spune si titlul proiectului cred ca datoram copiilor nostri povestirile despre regii si voievozii tarii noastre, mărturisește Vasile Lupașc.

Scopul proiectului nu este unul abstract, ci cât se poate de concret. Scriitorul crede că trebuie ca și copiii noștri, precum cei din toate statele dezvoltate ale lumii , să crească cu sentimentul ca aparțin unei națiuni capabile să scrie istorie, nu doar militară, dar și culturală sau științifică.


Acest sentiment este fundamentul increderii in fortele proprii ale fiecarui individ. Nu cred ca mai este nevoie sa explicăm de ce o țară are nevoie de indivizi capabili, responsabili si atasati neamului lor, a continuat Vasile.

Cel mai recent pas din proiectul Zece Povesti Pe Care Le Datoram Copiilor Nostri este realizarea unei serii de caiete școlare, împreună cu producatorul de rechizite Pigna. Pe coperțile acestor caiete apar scene istorice, deosebit de bine realizate de către graficienii Andrei Pervukhin, Cristian Stanciu si Catalin Draghici. Ilustratiile sunt însoțite de citate din istorici recunoscuți, unii contemporani cu voivozii sau regii respectivi.

Astfel caietele devin mini-lectii de istorie, lectii pe care elevii le pot avea pe banca sau pe biroul de acasa in orice moment. În Targoviste, caietele precum si calendarele realizate în aceeași idee se pot găsi la magazinul Dapa sau comanda de pe site-ul editurii Ler www.realdracula.com. De asemenea, pe site-ul www.realdracula.com  , caietele se găsesc și în setul promoțional alături de Marea Carte Cu Eroi.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca