Târgoviște Underground: Seavy – tânărul grafician târgoviştean care se inspiră din natură

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței, promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive, din cele mai variate medii culturale şi sociale. Târgoviște Underground își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

Astazi vom vorbi cu Eusebiu Mihai Gherghina, un tanar targovistean in varsta de 18 ani, elev la Liceul de Arte “Balasa Domna” pasionat de desen!

R: Cum ai ajuns sa ai aceasta pasiune si cand ai inceput sa o practici?

Seavy: Am aceasta pasiune de cand ma stiu, mazgalind si desenand toate caietele inca din generala dar, am inceput sa o practic mai “serios”, sa spun, cam de cand am intrat la liceu si desenul deja devenea o parte din rutina mea zilnica.

R: Cum a fost prima ta experienta in desen? Ce ai desenat atunci?

Seavy: Prima mea experienta in desenul acesta grafic a fost in timpul unei ore oarecare la liceu, pe atunci eram in punctul in care incercam cat mai multe stiluri de desen sa vad care mi se potriveste mai bine. Nu mai stiu ce am desenat atunci dar mi-a placut rezultatul si am continuat sa practic acest gen de desen din ce in ce mai des.

R: Ce instrumente folosesti?

Seavy: Folosesc numai cateva tipuri de liner cu varfuri de diferite marimi ( de la 0.5 la 0.05 ) si creionul mecanic pentru schita initiala.

Pe langa desen, mai am o pasiune pentru psihologie si pentru jocurile video.

R: Ce simti atunci cand desenezi?

Seavy: E greu de spus cum te simti atunci cand desenezi, pentru mine e o modalitate sa scap de problemele zilnice. Desenand, ma detasez de tot ce ma inconjoara si ajung sa petrec intre 3 si 6 ore in fata unei lucrari.

R: Ce te inspira?

Seavy: In principal ma inspira alti artisti contemporani din intreaga lume, dar si artisti din alte perioade, iar pe de alta parte, o buna sursa de inspiratie o am din natura (animalele si plantele fiind inspiratia mea curenta). Inspiratia poate aparea de oriunde avem ce invata insa, imaginatia va continua lucrarea.

R: Cat timp te mai vezi facand asta?

Seavy: Eu sper ca am sa pot continua cu desenul tot restul vietii.

R: Pasiune sau si un mod de a-ti castiga existenta?

Seavy: Pot spune ca totul pleaca de la pasiune si intentionez sa continui cu desenul ca fiind un mod de a-mi castiga existenta avand in plan sa continui pe designul grafic sau pe domeniul tatuajelor, domeniu inca neinteles cum trebuie in Romania insa , sper sa se schimbe asta in anii ce vor urma.

Artistul meu preferat si sursa mea de inspiratie este ilustratorul filipinez Kerby Rosanes. La el am vazut prima data acesta “cale” sa spun si, inca de atunci am dezvoltat aceasta pasiune pentru grafica. Un alt artist pe care il admir este M.C. Escher si lucrarile sale cu “obiecte imposibile.

R: Ai participat la concursuri/ proiecte de desen?

Seavy: Am participat dar, la foarte putine, de cele mai multe ori tema concursului nefiind pe placul meu.

R: Transmite un mesaj celor ce apreciaza ceea ce faci cat si intregii miscari underground!

Seavy: Vreau sa le multumesc tuturor celor ce ma sustin, in special familiei. Cat despre miscarea underground : urmati-va pasiunile si fiti liberi si nu va lasati influentati, noi suntem viitorul!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro