Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

TÂRGOVIȘTE: Turnul Chindiei îmbrăcat în tricolor

Drapelul Național înseamnă Patria, simbolizează dorința noastră de unitate și de independență, dragostea de țară și jertfa supremă a eroilor pentru libertate și unitate, acest lucru au vrut să-l transmită și elevii și cadrele didactice  prin acțiunea realizată de școala „Vasile Cârlova”.

„Mândria de a fi români ! Asta au simțit cei peste 350 de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială “Vasile Cîrlova” purtând stindardul tricolor !

Pe ritmul binecunoscutelor cântece patriotice ,Marșul Tricolorului (aflat la a III-a ediție ) a străbătut o parte a orașului , reamintind de istoria urbei , dar mai ales de jertfa de sînge a celor care au făcut posibila o Românie Mare ! Ne-am mândrit astăzi cu Dunărea, cu Marea cea Neagră, cu Carpații noștri, dar mai ales de istoria noastră, că suntem aici, că suntem cine suntem.

Alături de noi am avut parteneri de nădejde : Garnizoana Târgoviște, cadre militare în rezerva-Filiala Dâmbovița ,Primăria Municipiului Târgoviște, Inspecoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Consiliul Județean de Cultură , Complexul Muzeal “Curtea Domnească”.

Pe melodia Imnului Național al României , Tricolorul s-a înălțat falnic pe bătrînul , dar neclintitul Turn al Chindiei , povestind parcă de un 1 Decembrie pe care noi, românii, l-am făcut posibil. În zi de mare sărbătoare, corul școlii a făcut să ne plecăm cu pioșenie capul în fața eroilor neamului , dar cei 100 de metri de tricolor ne-au îndemnat să privim viitorul cu fruntea sus !”, acest fiind mesajul postat  pe pagina de Facebook a instituției.

 

Sursă : Facebook „Școala Carlova Vasile”

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media