Tableta de sâmbătă – Ion Cosmin BUSUIOC: Duși cu…

Trag nădejde și sper din tot sufletul că titlul n-ar fi scandalizat pe nimeni.  Ochii sensibili îi rog să privească pe dexonline.ro cele cu privire la expresia care lipsește din titlu. Altă justificare nu aduc pentru că oricum, de câteva luni bune încoace, opinia publică este mai mult decât obișnuită cu „m…”. A devenit un fel de „brend” de țară, înlocuind ca apariție în spațiul public celebra frunză a celei mai iubite Elene din România și a devenit stindard al luptei/rezistenței împotriva așa zisei „Ciume Roșii” din România. Iar omul care adusese m… tocmai din îndepărtata Suedie devenise erou național.

Acum, pentru a nu rămâne duși cu m…, vă rog să veniți cu mine să cunoașteți niște oameni și să vedeți ce se întâmplă atunci când cineva îi dă Ciumei Roșii altceva decât dreptate, ascultare și obediență absolută.

Într-un sovhoz  (colectiv sau C.A.P cum este cunoscut la noi), la contabilitate, atârna citatul: „Viața a devenit mai bună, viața a devenit mai veselă. – Stalin”. Cineva a adăugat cu creionul roșu un „pentru”. Adică viața a devenit mai bună, mai veselă pentru Stalin. Altcineva a văzut, a denunțat și au venit agenții GB-ului (Securitate de Stat). Nu au întrebat, nu au cercetat cine a scris. Sentința era deja hotărâtă: toată contabilitatea la pușcărie. Acum faceți comparație între vremea aceasta și vremea aceea. Unde e Ciuma Roșie? Aici sau acolo? 

Să mergem mai departe… Iată, șase geologi au fost trimiși într-un anume loc să extragă cositor. După câteva săptămâni, geologii s-au întors cu mâna goală, pentru că în locul respectiv nu se afla zăcământ de cositor. Conducerea Infailibilă a spus: „Îndrăzniți să ne contraziceți? Dacă noi am zis că acolo e cositor înseamnă că așa este. Bandiților! Voi ați lăsat cositorul în pământ să vină nemții să-l ia”. Germania tocmai lansase ofensiva împotriva URSS…

Priviți și cazul a 30 de profesori ai unui liceu, cărora li s-a adus acuzația că „au organizat în școli serbarea Crăciunului”. Fiecare profesor a primit câte 10 ani. Vă dați seama ce ar fi pățit acești oameni dacă ar fi organizat un protest în stradă și prin scandări i-ar fi dat  Partidului ce le-ar fi venit la gură? Hai că nu e greu. Ar fi fost împușcați pe loc!

Unii poate ar întreba de  ce o tot dau atât cu ce a fost în Rusia?  Noi suntem români! Aici a fost și este altceva. Oare?  „La Ocnița, lângă Râmnicu Vâlcea era o pușcărie pentru minori. Eu stăteam lângă un băiat de 13 ani care era de undeva din Delta Dunării. Într-o zi când a plecat la Galați să ia pâine l-a prins ploaia. Și pentru că nu avea în ce să pună pâinile a rupt niște afișe să înfășoare pâinile. A fost arestat pentru că cineva, în tramvai, a văzut că afișele în care copilul înfășurase pâinile erau cu portretul lui Gheorghiu-Dej”. Este mărturia lui Attila Bordasz, fost deținut în timpul regimului comunist. Dacă pentru faptul că a rupt un afiș a fost aruncat în temniță, vă dați seama ce ar fi pățit acel copil dacă s-ar fi dus în piață împreună cu unul dintre părinți, ținând în mână un afiș cu Dej pe care să fi scris: „Dracdej la pușcărie!” ?

Așadar, „how dare you” să spui că azi în România e comunism, că te asuprește Ciuma Roșie? E corect să protestezi împotriva politicienilor din ziua de azi, dar fi și cinstit. În comparație cu vremea aceea, când Ciuma Roșie omora și tortura oameni, tu, azi, reziști împotriva unui pistol cu apă.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro