TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu ALEXANDRU – Dragă PNL…

Mă bucur că, în sfârșit, ai făcut rocada! Bine, știm, nu ai făcut-o chiar tu! Am făcut-o noi, alegându-te forțat-obligat, nu din simpatii extraordinare, și, în plus, te-a ajutat enorm și așa zisul „dușman” al tău, PSD-ul. Noi nu am uitat că deunăzi numele tău era USL, dar este bine și așa… No, dar de ce îți scriu acum, în prag de bucurie națională? Nu îți dau răgaz să-ți savurezi pe deplin victoria. Da, știu și că deja nu dai doi bani pe scrisorica mea/noastră, căci deja se urcă aburii puterii la cap, nu că până acum nu ar fi fost așa, dar stăteai cumințel în bancă și nu deranjai cu nimic marele colos care se făcea că te scuipă zilnic și râdea de neputințele tale. Dar o fac oricum, ca să nu uit eu mai mult decât tine ce mă așteaptă. Fac un exercițiu profetic acum. Și vreau să îi dau și o denumire științifică, căci, gata, e cam timpul să trag concluzii, doar am experiență în a vota, nu? I se spune inducție acestui exercițiu „profetic”. Una despre care a vorbit Hume, un englez, nu știi tu, dar asta contează prea puțin. Inducția asta, în viața de zi cu zi, te ajută la a trage unele concluzii bazându-te pe experiențe anterioare. De exemplu, a spune că „soarele va răsări mâine” se bazează pe o inducție – ai văzut de mai multe ori că soarele, după apunere, va răsări, și poți „anticipa” această răsărire și de acum încolo până când, într-o zi, nu va mai fi așa, iar propoziția devine falsă. Așa că încerc un exercițiu de acest gen și cu tine, acum, la ceas de mare reușită.

Așadar, dragă PNL, știi prea bine că până la alegerile de anul viitor nu prea te poți dezlănțui așa cum știi tu să o faci – am aflat asta din istorie. Ai să fii cumpătat, echilibrat – dacă te lasă lupii și migratorii – iar după următoarele alegeri ai să fii lider de piață! Da! Nu te mira! Crede-mă pe cuvânt! O să te votăm iar! Tot din obligație! Sper să nu te enervezi prea tare de cele ce ți le spun și să îmi spui și tu că micționezi pe votul meu sau al nostru – deh, o mână de oameni. Așadar, după ce vei reuși și la următoarele alegeri, dacă nu faci cine știe ce imense prostii între timp, ai să bați palma cu unii, iar asta ne va lăsa mască! De exemplu, parcă te văd iubindu-te cu UDMR-ul. Are ăsta niște esențe de rom cu feromoni sexuali în el încât nimeni nu i-a rezistat până acum de treizeci de ani! Ai grijă la el, este extrem de pervers! Sau să nu care cumva să bați palma cu ProRomânia. Știi tu, Ponta… fosta ta iubire de când erai unit sub pătură, ca USL. Știu, ai să spui iar că „treburile țării” au să te oblige să faci asemenea compromisuri, că altfel nu ai cum să guvernezi etc. No, dacă o faci, tot nimic nu ai să pățești! Ce, data trecută ai pățit ceva? PSD-ul a pățit ceva? Nu, cel mai rău lucru ar fi ca în patru-cinci ani să treci iar în rezervă. Dar stai liniștit, titular vei rămâne în continuare, precum personajele sinistre de la Iliescu până la Șerban Nicolae și Ponta. Dar așa, de ochii soacrei, ai putea să nu faci asemenea alianțe, să dai electoratului tău convins impresia că ești curat, moral etc.

Apoi, având în vedere că ai ocupat cam tot, știm că ai să faci eforturi susținute pentru a nu cădea în patima alcoo… pardon, puterii! Nu ai să ne scoți la suprafață niște sub-ființe care să ne scuipe de sus cu aroganța, limbajul colorat și scârba cu care ne-a tratat colosul anterior. Nu ai să spui, copiind precedenta guvernare, că ai să faci cine știe ce mârșăvie doar „pentru că poți”. Pentru că vei putea efectiv, nu vei avea în fața ta nicio piedică, așa cum nici PSD-ul nu a avut, căci erai tare mic și pricăjit în fața sa. Nu ai să dai afară pe toți de prin posturile cheie și ai să îi pui pe ai tăi, nu-i așa? Ai să depolitizezi educația și sănătatea primele, nu? Sau ai început deja să faci asta? În fine, o fi vreo mică scăpare. Apoi, ai să îmi mai dai voie să te înjur cu obidă în stradă sau pe internet când ai să îți bați joc de țară sau de mine, umilindu-mă în sărăcie sau cocoșându-mă cu noi taxe? Vezi că tot din istoria ta citez, ai trădat până acum de fiecare dată și ai pus bir greu pe român! Spune-mi de pe acum să tac, și am să tac, numai treaba să ți-o faci! Sper să începi cu pădurile! Adică e de la sine înțeles că de mâine nu se va mai auzi nicio drujbă… mă refeream că treci iute la împădurire. Ai să faci un program național de împădurire urgentă peste tot unde s-a defrișat. Ai să dai afară pe toți ăștia care iau sau cumpără lemn, nu-i așa? Cum, nu ai cum? E complicat? Ah, și imediat după păduri… dar ce spun eu „imediat după”, în timp ce faci și asta cu pădurile, ai oameni extrem de bine pregătiți, profesioniști, care se pun pe turnat șosele. Ai să scoți toți pușcăriașii și îi pui la muncă, pentru a-și justifica cheltuiala aceea imensă cu ei, nu? O sa faci țara un grătar de autostrăzi – de la Constanța până la Oradea se va face maximum 5-6 ore. Deci, să recapitulăm până aici: nu ai să faci alianțe imorale și mizerabile prin care să-ți trădezi electoratul, chiar dacă ai să rămâi iar neputincios, și te pui pe treabă să smulgi din rădăcină capetele răului prim care apasă țara! Simplu până aici. Știu că pe astea le vei face, nu? Hai, că poți, nimeni nu te împiedică și dacă vedem că faci, te ajutăm și noi, promit!

Așa… apoi ai să faci o lege electorală corectă, una prin care peste ani și ani să fie luate în calcul toate variantele de vot, inclusiv alea în care oamenii refuză ambii candidați, sau câți or fi. Ah, nu știi cum se face asta? Dă un telefon lui Macron și vezi că a promis el ceva și a creionat o schița în sensul ăsta când vorbea cu „vestele galbene”. Asta înainte de a fi confiscate de extremisme. Vezi că le are într-un sertar, la el în birou. Și vezi că ai voie să introduci votul obligatoriu dacă îți dă cu virgulă. Sau pe cel cenzitar, ca să nu ne mai egalizăm cu toți analfabeții! Ah, și nu pe criterii de bogăție, ci pe criterii intelectuale, profesionale… găsești tu o soluție! Hai că sar la alta, ca să nu te sufoci cu astea sensibile. Poate faci tu spitalele alea pe care ni le-a promis PSD-ul data trecută. Așa, ca să îi dai peste nas și ca să îi arăți tu că ești voinic! Îți promit că te aleg până la adânci bătrâneți dacă faci p-astea! Și, mai ales, știu că nu vei aduce programul de asigurări de sănătate din Statele Unite. Adică ăla în care mori cu zile și despre care țipă toată planeta cât este de falimentar pentru om, și cumplit de profitabil pentru oligarhi. Inspiră-te de la sistemul de sănătate francez, englez, german. Nu te duce prea departe, ai modele frumoase în UE. Și ai mare grijă la ruși! Zâmbește-le frumos, fă-te că lucrezi cu ei, și alungă unul câte unul pe ăștia care au mai rămas pe aici, că nu mai au idei ce să mai ia de pe aici. Ține curuZvelt, ce naiba! Așa e că ai să faci toate astea? Și ai să iei în calcul ETICA și MORALA în politică, în acțiunile politice, în comportamentul politic? Scăpăm de proști, da? Promiți! Îi expulzezi de peste tot, nu? Începi cu partidul, normal! Ai să ții cont și de sfaturile unora care nu au fost cu tine în tabără, ai să chemi la masă și ai să te deplasezi tu la consilieri puternici, academicieni, oameni spirituali, oameni extrem de bine pregătiți. Nu trebuie să îi deranjezi târându-i în politică sau să te dai de ceasul morții că nu le găsești un „post”. Oamenii ăștia nici nu vor așa ceva. Du-te tu la ei, sună-i și dă-le o întâlnire, o masă, ceva, la restaurant, și acolo cere-le sfatul. Sigur ți-l vor da cu dragă inimă. Ei te pot ajuta efectiv! Nu uita că Ștefan cel Mare, când avea nevoie de un sfat, mergea el la Danil Sihastrul, nu Danil Sihastrul era chemat la Palat! Nu îți vor cădea galoanele, nu te vei umili dacă faci astea! Din contră! Ah, și nu te oțărî la cei care te vor critica! Nu ai să iei locul psd-iștilor aroganți, cu atitudini de cocalari, pe care i-ai înjurat și tu până acum. Știu că vei fi preocupat mai mult cu acțiunea și mai puțin cu scandalul. Ai să asculți de toate cele care vin de la oameni și ai să acționezi, nu o luăm de la capăt cu bârfele și scandalul, nu?

Ah, să nu uit, căci începusem mai sus. Nu-i așa că nu vei face ceea ce ai știut tu mereu să faci cel mai bine…. adică să inventezi taxe peste taxe? Nu de alta, dar asta înseamnă să pui un covor roșu pentru PSD! Taxe pe fum, pe apa de ploaie, pe… dar, stai, astea există deja! Deci, să nu pui taxe, căci și astea care au rămas sunt o enormă povară. Lasă-ne, te implorăm, să respirăm măcar cinci ani! Relaxează sistemul acesta, plus birocrația care a blocat educația, de exemplu, altfel sărbătorim absolut degeaba! Ca de fiecare dată, de altfel! Fii tu altfel! Că la Iliescu, după flori aruncate și băi de mulțime, au început blestemele noastre – cum naiba de încă nu l-au ajuns, asta este o enigmă (credem cu convingere că este Satan, altfel nu se explică), apoi uralele au urmat pentru Constantinescu, după care impotența lui ne-a lăsat în fundul gol definitiv; a urmat iar Iliescu, că deh, nu prea puteam atunci să-l alegem pe Vadim, iar Iliescu, în loc să i se facă milă de noi și țară, a terminat ce mai avea de făcut din dățile trecute; apoi iată vine marea eliberare, Băsescu, cu ale sale băi de mulțime, iar ceea ce a urmat nici nu mai pot să exprim că mă enervez și eu. Iaca, acum, ca pe timpul tandemului Iliescu-Vadim, te-ai aflat în situația de a avea un competitor jenant. Nu-i așa că de astă dată nu ai să te comporți și tu precum Iliescu și are să ți se facă efectiv milă de noi și de țară? Și, te implorăm cum nu se poate mai tare, fii tu așa cum nu a fost nimeni de 30 de ani, nu te mai văicări de „moșteniri grele” ca să își scuzi neputința! Ți-am spus, ține curuZvelt, căci oricum nu poți pica, doar ai tirania legii de partea ta! Măcar nu ne mai minți! Să ne imaginăm că ți-ar veni ideea să faci o mișcare de acțiune politică de uniune națională, având în vedere că în campanie urlai că țara este în haos, ar fi prea mult! Adică să dai priorități naționale pentru trei ani, și să treci cu buldozerul peste orice obstacol pentru a duce la capăt aceste proiecte ar însemna să ne iluzionăm, nu? Stai, nu te speria, știm că nu vei face asta, căci ai și tu interesele tale, ai și tu oameni hămesiți de care nu te poți debarasa așa de ușor. Știm că ai promis că „a doua zi” vei tăia, de exemplu, pensiile speciale. No, azi e miercuri și cred cu tărie că pui în aplicare asta… e adevărat, ai făcut o mică confuzie, ai tăiat de la educație – bani promiși – și ai ratat ținta. Dar ai să îți reglezi tirul, știu! Deci pe vineri avem pensiile alea tăiate, da?

No, dragă PNL, îți urez numai bine. Iar nouă… să nu ne doară povara tiraniei tale ce va să vină! Doamne ajută-ne să nu te blestemăm și pe tine ca pe ceilalți!

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro