TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA Să ne scrie politicienii și guvernanții

Distribuie:

 

Mi-e greață! Mi-e greață cînd văd oameni fără mască în magazine. Mi-e greață cînd văd că se numără bani scuipînd pe ei. Mi-e greață cînd bate vîntul și-mi lipește pe piept o mască de unică folosință foarte refolosită. Mi-e greață cînd aud că… corona e un rahat. Mi-e greață cînd aud politicieni, parlamentari, guvernanți care nu știu îngăima două propoziții coerente la rînd. Mi-e greață cînd plătesc o mască cu de 5 ori prețul ei.

Desigur, mănînc lămîie. Dar n-ajută. Mănînc lămîie și mi se pare dulce. E greu să-ți treacă greața cu lămîie dulce. 

Mă gîndesc că nu sînt singurul care suferă de greață. Mă refer la greața asta mentală. Că, dacă ar fi o greață din aia, adevărată, atunci toată țara asta ar fi o imensă borîtură. Știu, e un cuvînt urît. Altul n-am găsit. 

Mă gîndeam deunăzi, aflat în creierii munților, înconjurat de oameni normali, distanțați cît e nevoie, ce s-ar putea face să nu mai simt greața. Și mi-a venit o idee năstrușnică: fiecare candidat la orice funcție politică sau publică să își scrie propriul CURRICULUM VITAE. 

Dar nu oricum, ci în direct, on line. Într-o cameră goală. Scris de mînă. Să pună pe hîrtie toate școlile prin care a trecut. Să scrie ce subiect a avut licența lui (în nu mai puțin de 7 rînduri) și dacă și-a dat-o de la distanță. Nu trebuie să pună și care a fost prețul. Să scrie pe coală și ce avere are și cum a făcut-o, cu cine. Dacă nu-și amintește, să scrie cît își amintește. Se va face ulterior o comparație cu declarația aia oficială. Și să mai adauge acolo și de ce vrea să intre în politică, ce-l mînă pe el în luptă, cum se vede pe el însuși după 4 ani. Repet, într-o încăpere complet goală. O masă, un scaun, un obiect de scris și cîteva coli de hîrtie. Nici o cască în urechi. Se poate și fără mască medicinală.

Ar mai fi multe de adăugat. Vă las pe voi, cititorii să vă gîndiți. 

Pare o utopie, nu? Cine a mai văzut parlamentar să scrie singur o pagină? Are oameni care i-o  scriu, desigur. Cîțiva, nu mulți, vor face o figură bună. Ceilalți… 

Dacă s-ar întîmpla așa ceva, eu cred că vom rîde mai ceva ca la perlele de la „bacalaureat”. Sau ne va îngheța rîsul pe buze. Sub mască. Mai curînd cred că va fi liber l-a borît. 

Dacă, prin absurd, s-ar pune problema asta, sînt sigur că o anumită parte, ba chiar aproape toți parlamentarii ar da o lege privind interzicerea scrisului de mînă. Și, în general, a scrisului de orice fel. Pe motiv că e negru pe alb… 

PUIU JIPA este actor la Teatrul Tony Bulandra, regizor și dramaturg; a devenit târgoviștean, de strada Liniștei, cu aerul lui republican de Ploiești…

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro