TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA – Ce mi-e Guvern, ce mi-e Jules Verne

E o anecdotă cu Ițic care se duce la rabin, plîngîndu-se că nu mai au loc în casă, el, Rachela, cei 10 copii și patru bunici. Rabinul îl întreabă dacă are vacă. Ițic zice că da. „Păi, bagă și vaca în casă!” Ascultător, Ițic bagă vaca în casă. După o lună, cum le fusese înțelegerea, Ițic se-ntoarce la rabin. „E foarte rău, Rabi, acum chiar că nu mai e loc. Iar mirosul…”

Rabinul îl puse pe bietul om să bage și cele două capre în casă. Ițic se conformă și după o altă lună se-ntoarse aproape plîngînd: „Rabi, e nenorocire, mirosul ca mirosul, înghesuiala ca înghesuiala, dar caprele alea rod totul…” „Găini ai?” Sărmanul om aduse și cele 14 găini în casă.

După încă o lună, disperat, cu ochii roșii, cu hainele răspeticite, abia mai putu să-i îngaime rabinului: „Rabi,asta nu mai e viață… Mirosul, înghesuiala, hainele roase treacă-meargă, dar gălăgia…” „Gălăgia, zici? Atunci, dă afară găinile și vino deseară să-mi spui cum e.”

Seara, țopăind de fericire, Ițic îi spuse rabinului: „Rabi, așa bun sfat mi-ai dat! Acuma, că am dat găinile afară, e așa de bine, vaca dă lapte, caprele nu mai au ce roade, copiii nu mai țipă, ăi bătrîni s-au dusde-o săptămînă la frate-miu. Așa-i de bine acum!!”

E, cam asta se-ntîmplă și la noi după ce a căzut guvernul (da, cu „g” mic)  Dăncilă. Pleacă doar găinile.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro