TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA – Caniculare

Soarele s-a topit și a curs pe pămînt…” Pare mai cald ca niciodată. Totuși, nu e. Apariția aerului condiționat dă senzația că e mai cald afară, așa cred. În copilărie am simțit cum se înmuia asfaltul. Erau locuri pe stradă găurite de tocurile doamnelor. Desigur, era un asfalt mai prost. Jucam baschet de la 3 la 5 după amiază, era singura perioadă în care baza sportivă de lîngă casa mea era pustie.

Nu simțeam căldura, bucuria jocului ne răcorea. Robinetul cișmelei trebuia deschis cu mîna înfășurată în tricou, altfel te ardea. Țin minte că am udat odată terenul, era prea mare căldura și cînd am început să jucăm eram înconjurați de abur. Parcă eram în nori. După ce am repetat operația de vreo cîteva ori a început să se fărîmițeze asfaltul.

Începutul ăsta de vară nu a adus doar căldura și furtunile aferente. E perioada în care aleșii se „odihnesc”, se mai plimbă prin concedii, stau mai la fereală. Ne mai rămîne sportul, televizat, desigur. Djokovich și-a mai tras un Wimbledon, Federer e la apus de carieră, Italia a dat cu Anglia de Canal, despărțindu-i pe britanici și mai tare de Europa. Apropo de meci, huiduielile engleze din timpul imnului Italiei au semănat cu urletele neputinței, pe ideea: cine țipă mai tare are dreptate. Proastă idee.

Mai rămîne o săptămînă de Tour de France. Acolo e un sloven de 23 de ani care răstoarnă multe calcule. Pedalează cu o nonșalanță la care nu ajungi decît pe la 28-29 de ani. Și fiindcă veni vorba de vîrstă, avem și noi un înotător de 16 ani ce spulberă recorduri mondiale, e drept că la juniori. Popovici pe numele său. El, clar, se răcorește în bazin, răcorindu-ne și pe noi. Adevărul e că, la cît se antrenează, transpiră și în apă.

Vine Tokio, cu Olimpiada. Fără spectatori. Japonezii sînt altceva. Au cheltuit mult. Vor ieși în pierdere. Dar sînt japonezi, știu să piardă cu demnitate.

Top of FormPUIU JIPA este actor la Teatrul Tony Bulandra, regizor și dramaturg; a devenit târgoviștean, de strada Liniștei, cu aerul lui republican de Ploiești…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro