Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – UN VIS ȘI O CARICATURĂ

Angelika hrănește păsărele… Așa a scris un bun prieten lângă caricaturile lipite mai jos. Cineva cunoscut, care locuiește într-un oraș din nordul Germaniei mi-a povestit despre „butoiul cu pulbere” pe care se află milioane de germani. Toate sălile de sport ale școlilor din oraș, mi-a spus, sunt pline cu refugiați. E un miros diferit și un aer încins și frica intră încet în oasele locuitorilor neliniștiți…

Capture

Capture1

Capture2

Capture3

Să fie, să nu fie? Să vă povestesc ceva despre Eurabia…Termenul îi aparține scriitoarei britanice de origine evreiască Gisèle Littman, cu pseudonimul de Bat Ye’or – Fiica Nilului. Născută în Egipt, de unde și sursa de inspirație a numelui său literar, a ajuns să fie socotită „părintele” teoriei conspirației „Eurabia” odată cu publicarea în 2005 a cărții sale „Eurabia: Axa Euro-Arabă”, în care anticipează crearea unui singur stat pe continentul european, supus unui imperiu musulman. Teoria ei este simplă: Uniunea Europeană a permis ea însăși să cedeze în fața intereselor lumii arabe. Cererea pentru petrol, predilecția europeanului de a găzdui străini și dorința de a se erija ca o contrapondere la puterea Americii sunt rădăcinile anti-sionismului, anti-semitismului și ale urii împotriva SUA. Amenințarea, spune Bat Ye’or nu este doar la adresa Israelului, ci la supraviețuirea Europei majoritar creștine, așa cum este ea acum.

Și tot citind scenarii despre ospitalitatea României, hrănită de președintele nostru generos și tolerant până dincolo de Rășinari, am visat Târgoviștea mea cu cei 5000 de „relocați” plimbându-se pe centrul vechi al orașului, se făcuse brusc o pată de culoare diferită printre restaurante și baruri, nu mai era nicio fată cu fusta mai scurtă, niciun flăcău cu creasta de cocoș în vântul de seară… Prietenul meu, fost elev la „Carabella” și actual dascăl la „Valahia” locală nu a mai ieșit din casă de multă vreme, oaspeții i-au citit articolele și scenariile aplicate. E căutat cu argumentele ambalate bine în rucsacul doldora de provizii. Pompilică, stai liniștit, era doar un vis!

Aș mai fi visat eu câte ceva, dar mi-am rătăcit ochelarii…

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media