TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – O specie ofensivă

Am lăsat câteva zile peste exercițiul mirositor de mai jos… Oricum, nu am speranțe inutile în legătură cu lumea în care trăim. Am numai o întrebare: de unde găsesc partidele noastre specimene precum domnul scos direct din „beciul” democrației noastre post-comuniste? Ceea ce eu chiar înțeleg mai greu este cum pot oamenii tineri, crescuți în capitalismul românesc din ultimii 27 de ani, să judece astfel și, mai ales, să se exprime în felul de mai jos? Și nu e vorba despre portarul de la sediul partidului, ci un „beci” cu adăugirea puturoasă de „vicepreședinte”. E drept, la niște alde cu cinci neveste…

Așadar, vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu susţine că protestul de miercuri 18 ianuarie, din Bucureşti, ar fi fost o manifestaţie nazistă la care au participat nişte „cretini” şi „animale” care îi provoacă scârbă. El, specia nouă a politicii de la putere, zice că: „Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri”… Așa a scris Cătălin Beciu pe Facebook, citat de Mediafax.

Apoi a revenit pe acelaşi ton, susţinând, printre altele, că: „România are lagăre de exterminare, în loc de închisori”, dar și că „România torturează deţinuţii, aşa cum aflăm zilele astea, deşi oamenii ăia trebuie să fie doar privaţi de libertate”. Și mai scrie înțeleptul din Ploiești, gânditorul prahovean: „România nu respectă Constituţia, această lege fundamentală garantând tuturor dreptul la viaţă şi la demnitate”, continuând la fel de profund și de metafizic: „orice manifestant împotriva unei legi a amnistiei, având în vedere că cele de mai sus sunt adevărate, încurajează tortura şi lagărele. Asta, în literatura de specialitate, are legătură cu nazismul”.

Mai aflăm că Narcis Cătălin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri în Cabinetul Ponta. El este din Ploieşti, a fost exclus din PDL în 2008 şi ar fi un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit presei locale.

Altfel, un proverb chinezesc zice că oaspetele și peștele peste trei zile încep să pută…
Sau, mai din beciul cu tencuială alde: surdul a auzit cum mutul a povestit, că orbul a văzut, cum șchiopul alerga cît îl țineau picioarele. Toți stau la coadă, la permise, cu domnul Tăriceanu în față…

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro