TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Evaporați-vă!

Distribuie:

Tableta mea de astăzi este despre un „insectar politic” de septembrie, e un manifest electoral, un jurnal de campanie. Trebuie să vă povestesc, m-am trezit fericit, mi-a trebuit o vreme să înțeleg că, de fapt, visasem doar… Și era despre ei: Ciolacu, Orban, Olguța, Firea, Turcanu, Bode, Tăriceanu, Ponta, Anisie, Stănescu, Câțu, Băsescu, Turcescu etc.

 

Dar, s-o luăm metodic, didactic, profesoral… E vorba despre jouhatsu. Am citit că e un fenomen care a apărut în Japonia și care-i ajută pe oameni să dispară din propriile vieţi.  Adică, decid să se facă nevăzuți, abandonându-şi vieţile, locurile de muncă şi familiile, adică să dispară și o fac fără să lase urme. Traducerea cea mai bună este „evaporare”, iar japonezii, repet, folosesc denumirea asta pentru a-i desemna pe cei care dispar fără urme şi-şi ascund noua identitate, faţă de prieteni şi familie, timp de ani întregi sau decenii. Firmele la care aceştia apelează sunt cunoscute ca firme de „mutări nocturne” şi îi ajută să dispară discret din vieţile lor, oferindu-le cazare în locuri secrete şi confidenţialitate deplină. Dacă în Japonia e uşor să te „evapori”, așa cum explică un sociolog, de ce n-ar fi posibil și la noi? Mă sacrific eu, fac o listă cuprinzătoare, am și început-o mai sus, deschid o firmă de „mutări nocturne”. Doar vă spuneam că am și visat cum s-au evaporat cei de mai sus. Bine, lista era mai lungă, dar știți că nu ținem minte chiar tot ceea ce visăm. Se mai spune că șocul celor lăsaţi în urmă, adică cei dragi pe care jouhatsu îi lasă în urmă, trece adesea printr-un calvar emoţional greu de suportat. La noi? Sigur n-ar fi șocuri emoționale, i-am uita repede, i-am trimite la marginea istoriei, fără teama că am greși cu ceva. Calvar emoțional? Aiurea, cred că ar fi un fel de efervescență emoțională…

 

Deci, cum e cu cei „evaporaţi”? Am mai citit și că sentimentele de tristeţe şi regret nu-i părăsesc cu uşurinţă pe jouhatsu. Cred și eu, nu tu mașini de lux, nu tu girofaruri, nu tu sepepiști pe care să dai vina, atunci când treci peste linia continuă, nu tu onoruri militare, gardă la drapel, limbi peste mască etc. Și ce, credeți că pe oamenii din clasa noastră politică   i-ar regreta cineva? 

 

Ce păcat că, în cazul nostru, a fost numai un vis! Fericit, ce-i drept! 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro