TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Cică niște mizerabili

Distribuie:

Nu am altă „exprimare” mai potrivită… Mă uit amorțit de frigul de afară la mizerabilii din jurul meu. Vreau să vă dau, astăzi, doar două exemple, aș crede că sunt de ajuns.

Moise Guran a scris o postare pe Facebook în octombrie 2015 în care spunea că nu detestă nimic mai mult decât un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică. Miercuri, 15 ianuarie, cinci ani mai la vale, Guran a anunțat că renunță la jurnalism pentru a se alătura celor de la USR și PLUS. Uitați postarea individului din 2015: „Înainte să apară orice fel de sondaje secrete, făcute de nu știu cine, vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decât detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică. E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public. Dacă ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte.” Bă, trădător de meserie amărât, nu-ți crapă obrazul cu șoriciul gros, când spui astăzi, cu ifose moralizatoare că „vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară”?

Raluca Turcan, vicepremier al țării mele de azi,  ne spunea în 2011 că un singur tur de scrutin la alegeri e mai ieftin decât două. Acum vrea două tururi, dar spune că nu au bani de alocații, pensii sau alte cheltuieli pe care guvernarea PSD le avea în vedere pentru anul 2020. Nu e ipocrizie nerușinată? Uitați cum susură astăzi, din vârful buzelor: „În privința legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, vreau să spun că PNL a inițiat un astfel de proiect de lege. Așadar PNL urmărește acest obiectiv parlamentar, și din punctul nostru de vedere, vom discuta cu toate celelalte formațiuni să avem majoritate pentru a fi votat acest proiect de lege, e un lucru simplu”… Simplă e doar uitarea mizerabilă și iese la vedere același șorici gros și pomădat… Chiar credeți, ilustră doamnă, că noi am uitat cum în 2011 a fost modificată legea alegerilor electorale și s-a trecut la un tur, iar printre votanți au fost următorii: doamna Raluca Turcan, domnul Preda Cezar, domnii Gheorghe Tinel, Movilă Petru, Bode Lucian, doamna Anastase Roberta și aș putea continua. Care doamne și care domni? Acești oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită, ei sunt cei care au modificat legea de la două tururi, la un tur, iar azi vin să modifice regulile în timpul jocului. „Doamna vicepremier este autoarea morală a modificării legii de la două tururi la un singur tur. Nu poți face legi după bunul plac, ea este autorul moral”, a spus nenea Ciolacu, și el brusc exponent al eticii românești contemporane. Hai, bre, nene din Buzău, nu vă mai crede nimeni!

Păi, d-aia zic, cică niște mizerabili…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro