TABLETA DE JOI – Radu Alexandru STATE – Un teleormănean… mai altfel

Este vorba despre unul dintre administratorii interbelici ai judeţului Dâmboviţa, născut în anul 1897 în Zimnicea, ca fiu al comerciantului Păun Vlădescu. Florian urmează cursurile Facultăţii de Drept din Iaşi, timp în care va şi lucra ca învăţător al Şcolii de băieţi nr.1 din Zimnicea, ca profesor la Şcoala Inferioară de Meserii din aceeaşi localitate, ulterior secretar la Liceul Gh. Lazăr din Bucureşti.

Din 1924, după obţinerea licenţei, ocupă posturile de administrator şi apoi pe acela de pretor al Plăşii Zimnicea (1925-1928), fiind transferat la 31 octombrie 1928 în judeţul nostru, ca pretor al Plăşii Târgovişte. O lună mai târziu era numit subprefect, iar calităţile sale deosebite îl recomandă pentru funcţia de director la Prefecturii Dâmboviţa, ocupată din iulie 1932, fiind delegat şi ca prefect în lipsa titularului postului.

Va rămâne ulterior în Dâmboviţa, din nou în calitate de pretor al Târgoviştei (1933-1940) şi al Plăşii Voineşti (1940-1941). După recucerirea Basarabiei devenea subprefect al judeţului Orhei (1941) şi apoi al judeţului Vlaşca (1942).

Observaţiile cuprinse în foile sale calificative îl descriau drept „funcţionar de elită cu educaţie aleasă. Caracter solid”, „foarte bun cunoscător al funcţiunii ce îndeplineşte, conducându-şi Plasa cu pricepere şi foarte mult tact”, „foarte devotat şi foarte conştiincios în serviciu”. La rândul său, prefectul judeţului Orhei îl arăta a fi „funcţionar de elită şi de nădejde din toate punctele de vedere; distins mai ales în ce priveşte cinstea sa neîntrecută şi nobleţea care-l caracterizează…”.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro