Seara cu parfum de tango, la Pucioasa, pe terasa unei vile cu o poveste de alcov a regelui Carol al II-lea

Distribuie:

Terasa Vilei Aurelia, din Pucioasa, a găzduit, vineri seară, o istorie a tangoului în interpretarea “The Tango Orchestra & Aida”.  The Tango Orchestra este un proiect unic în România, aducând în fața publicului creații proprii, unele având la bază intrpretări sau adaptări ale unor piese clasice sau contemporane. În timpul recitalului, două percechi de tineri au încântat audiență și prin dans. Manifestarea a făcut parte din proiectul “Pucioasa – Mon Amour”, din cadrul Serbărilor Băilor Pucioasa.

Organizatorii au ales pentru recital, Vila Aurelia, una din frumoasele case de vilegiatură din prima jumătate a secolului XX. Deși nu există, încă, o confirmare documentară, legenda casei este o poveste de alcov a prințului Carol al II-lea. Se spune că vila a fost construită pentru o femeia pe nume Aurelia Ichim, care a avut o aventură cu prințul și de care Casa Regal dorea să se descotorosească. Istoria reține multe asemenea povești în jurul prințului. Aureliei i s-ar fi aranjat o căsătorie cu șeful gării, un anume Leontescu, motiv pentru care casa este cunoscută și drept Casa Leontescu. Cei doi ar fi pierdut imobilul în urma unor probleme cu legea, iar căsătoria lor s-a destrămat. Confirmată sau nu, povestea oferă casei parfumul perioadei interbelice când staținea Pucioasa devenise un adevărat orășel turistic.

Poveștile Caselor de vilegiatură din Pucioasa fac, pentru prima dată, obiectul unui proiect cultural despre care vor relata într-un amplu material viitor.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro