Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Se modifică regulamentul de participare la Bienala de Artă Plastică „GHEORGHE PETRAŞCU”

Regulamentul celei de-a XIII-a ediții a BIENALEI CONCURS DE ARTĂ PLASTICĂ „GHEORGHE PETRAŞCU”, ce va avea loc în 2016, va fi modificat. Reprezentanții Curții Domnești spun că vor putea participa la acest concurs artiști români din toată lumea, nu doar din România și Republica Moldova, așa cum se întâmpla până acum.

„Încă de acum patru ani ne-am deschis și spre Republica Moldova și au fost sugestii la această ediție (nr.2014) să poată participa la această bienală artiști români de oriunde. Prin urmare, în 206 vom modifica regulamentul, astfel încât să oferim posibilitatea tuturor artiștilor români, indiferent unde s-ar afla ei, să participe în acest concurs național de tradiție”. –Ovidiu Cârstina, directorul C.N.M.Curtea Domnească Târgoviște

Anul trecut, la Bienala Gheorghe Petrașcu s-au înscris 93 de pictori și 14 sculptori, câștigătorul fiind un artist din Republica Moldova.

La fiecare ediție a Bienalei Gheorghe Petrașcu, organizatorii bienalei îşi propun: îmbogăţirea colecţiei de artă a Muzeului de Artă, secţie a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, cu lucrări de pictură şi sculptură; mijlocirea relaţiilor Muzeului de Artă din Târgovişte cu artiştii din  întreaga ţară; revitalizarea şi menţinerea contactului Muzeului de Artă cu tendinţele şi orientările creaţiei plastice contemporane; oferirea unui mediu de apropiere, cunoaştere şi competitivitate între artiştii plastici din România şi Republica Moldova.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media