POVESTEA UNEI CĂRȚI- interviu cu scriitorul IONUȚ CRISTACHE

RED – Domnule profesor, v-a apărut de curând un nou roman…

I.C.- Da, este a cincea carte care apare, am rămas încrezător în nevoia de poveste și de lectură a tinerilor mei cititori.

RED – În toate romanele dumneavoastră eroii sunt foarte tineri…

I.C.- Sunt… Problemele lor se așază mereu într-o lume tot mai încurcată în deziluzii și amăgiri. Am trăit o mare parte din viața mea lângă ei și cred   că-i cunosc foarte bine.

RED – Istoriile din RUMEGÂND ÎNTRE ANTILOPE, romanul apărut de câteva zile, sunt doar o poveste?

I.C.- Din păcate, nu… Lumea paralelă, a drogurilor și a otrăvii, a devenit și o realitate românească. Abandonați de cei din jurul lor, cu părinții plecați printr-o Europă tot mai posacă, adolescenții  au devenit vulnerabili și înstrăinați. Nu toți, firește…

RED – Aveți, deja, mare succes cu acest nou roman…

I.C.- Din fericire… Aceasta este, până la urmă,așteptarea oricărui scriitor, să fie citit. Cred că sunt câteva sute de tineri care mi-au descoperit povestea, în cele câteva zile care au trecut de la apariția romanului RUMEGÂND ÎNTRE ANTILOPE.

RED – Închide ochii și trage aer în piept, e îndemnat eroul cel tânăr din roman…

I.C.- Visa îngerii în fiecare noapte și sufletul i se furișa până când toate deveneau grele și ascunse în carapacea lui fragilă. Nu mai avea nevoie de mângâiere, doar mescalina îl mai salva…

RED – Mai scrieți că, în lumea lui, nimic nu se leagă, întreruperea este starea normală…

I.C.- Din păcate, da. Și vreau să vă mai spun că povestea din această carte va avea și o ceremonie a ei. Ca și altădată, romanul va fi lansat la Teatrul din orașul nostru. Prietenul meu, actorul de mare talent CORNELIU JIPA, împreună cu alți colegi ai săi, de pe scena Bulandrei de pe Bulevardul Castanilor și cu câțiva elevi talentați vor spune, la sfârșit de februarie, această istorie cu antilope rătăcite.Îi aștept acolo, pe 20 februarie, spre seară, pe elevii mei de azi, pe cei de ieri și pe numeroșii mei prieteni.

 

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro