Mircea Albulescu și Vasile Lupașc, invitați la Tabăra Națională “Civilizația Românească”. Află cum te poți înscrie!

Vor conferenţia în tabără Părintele Stareţ Iustin şi Părintele Pantelimon de la Oaşa. Intelectuali, personalităţi duhovniceşti, şi mai ales ucenici ai Părintelui Teofil Părăian, marele nostru duhovnic, care iubea atât de mult tinerii, sunt oameni care au plecat dintr-un mediu studenţesc şi înţeleg astfel foarte bine preocupările, frământările atât intelectuale, cât şi existenţiale ale studenţilor.

Tabăra se va desfășura în perioada 19-27 septembrie la Metocul Mânăstirii Oaşa, Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul, Găbud, judeţul Alba și îi va avea ca invitați speciali pe târgovișteanul Vasile Lupașc și pe marele actor Mircea Albulescu. Vasile Lupașc, scriitor și profesor de istorie, autor al romanului “Răstignit între Cruci” despre viața lui Vlad Țepeș și al mai multor proiecte de promovare a istoriei românești și a Târgoviștei, va vorbi despre domnitorii Mihai Viteazul și Vlad Țepeș. Maestrul Mircea Albulescu va aborda subiecte de cultură românească și va comenta filmul “Mihai Viteazul”, în care de altfel a şi jucat un rol excepţional în anul 1971. În program sunt stabilite și o expediţie la mormântul lui Mihai Viteazul de la Turda şi, la Mirăslău, locul unde voievodul a pierdut lupta.

Prin întreg programul taberei se urmăreşte redescoperirea identităţii naţionale, a celei spirituale, oferirea şi dobândirea de modele autentice de viaţă şi de vieţuire în lume.

Activităţile taberei se vor desfăşura pe mai multe planuri:

· participarea la sfintele slujbe

· activităţi practice variate

· conferinţe şi discuţii cu studenţii

· repetiţii de muzică bizantină

· ieşiri în natură în împrejurimile mânăstirii

· pelerinaj la mormântul lui Mihai Viteazul, aflat la cca 3 km sud de Turda.

Tabăra se va încheia cu hramul Sfântului Ioan Evanghelistul. În tabără, studenţii vor învăţa despre rugăciune şi muncă, despre bucurie şi simplitate. Vor simţi atmosfera tihnită a satului şi vor înţelege mai mult din profunzimea vieţii tainice a monahilor, unde dumnezeiescul şi omenescul se întrepătrund, unde esenţialul vieţii iese la suprafaţă şi se impune. Dar mai presus de orice, studenţii vor putea spune că au trăit simplu, firesc, bogat, plin şi profund.

Întâlnirea va avea loc în oraşul Luduş, judeţul Mureş, în faţa primăriei. Deplasarea la mânăstire se va face cu microbuze. Înscrierile pentru tabără se fac până la data de 12 septembrie. Pentru mai multe informații, cei interesați o pot contacta pe Oana Prajea –  0744/ 361 943.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro