Maria Tănase și Edith Piaf, la Găești, prin vocea Alexandrei Fits, acompaniată de argentinianul Mariano Castro

Foto: Alexandru Andrei Oprea

Doi tineri artiști excepționali, Alexandra Fits și Mariano Castro, au încântat publicul găeștean cu două momente artistice în cadrul evenimentului organizat de Primăria Oraşului Găeşti, Consiliul Local al Oraşului Găeşti şi Asociaţia Culturală Ultima Concept: „Centenar-Găeşti-România”.

În prima seară a festivalului, Alexandra Fits și argentinianul Mariano Castro, acompaniați de Ansamblul Cameral Corona-Brașov,  au adus pe scena Casei de cultură a orașului  muzica legendarei Maria Tănase îmbinată cu chansonul francez al celebrei Edith Piaf. Aceștia au revenit pe scena și sâmbătă, în Parcul Orașenesc, unde au încântat publicul cu mai multe piese printre care și “Sanie cu zurgălăi”. Alexandra a povestit publicului cum această piesă extrem de cunoscută a fost compusă special pentru Maria Tănase, furată și dusă peste ocean în America (Johnny is the Boy for Me), de unde s-a întors în Europa în repertoriul lui Edit Piaf (Johnny Tu N’es Pas Un Ange).

Alexandra Fits este o revelație a acestui gen muzical. A susținut concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din Brașov, Botoșani, Arad, fiind  distinsă cu numeroase premii, încununate cu decernarea de către legenda cântecului francez Georges Moustaki a Marelui Premiu la concursul „Soiree de la chanson francais”. De asemenea, Alexandra a participat la festivalurile francofone internaționale din Bulgaria, Turcia, Olanda, India, Croația.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro