Maestrul Gheorghe Zamfir s-a întors acasă! Găeştiul, pe harta internaţională a culturii

În această seară a debutat la Găeşti, Festivalul Internaţional de Nai, Gheorghe Zamfir, ediţia 2015. Evenimentul, de o înaltă ţinută culturală, se va încheia duminică 13 septembrie.

DSC_0196_r

Gheorghe Zamfir, cel mai mare naist al tuturor vremurilor, s-a născut la Găeşti în 1941. Maestrul a povestit în conferinţa de presă de deschidere a festivalului, momente savuroase din copilăria petrecută pe străzile Găeştiului, acolo unde tatăl său avea o băcănie. Amintiri despre prietenii cu care spargea gheamuri, despre lăutarii pe care-i iubea tătăl său, despre ţiganii care primeau produse gratuite pentru a-i împrumuta tânărului Gheorghe Zamfir instrumentele sau despre curea cu care tatăl artistului pedepsea năzbâtiile copilăriei, au încântat audienţa, întoarsă cu imaginaţia pe străzile Găeştiului postbelic.

alum-gaesti

 În deschiderea Festivalului Internaţional de Nai, Gheorghe Zamfir, ediţia 2015, maestrul a susţinut un recital pentru invitaţi în superbul Conac Olănescu din Parcul Central al oraşului Găeşti, aflat chiar în spatele străzii pe care a copilărit Zamfir. Festivalul se va încheia, duminică, 13 septembrie.  Iată programul manifestărilor:

DSC_0200_r

11 SEPTEMBRIE – VINERI ora 19:00 – Casa de Cultură   Recital al Maestrului Gheorghe Zamfir (susţinut pe scena Casei de Cultură Găeşti), în care se prezintă lucrări pentru orchestră simfonică precum şi lucrări simfonice clasice (compozitor: Gheorghe Zamfir);

– Acompaniament: orchestra condusă de Daniel Jinga şi Corul Accoustic;

– Invitată: mezzosoprana Maria Jinga; – În holul Casei de Cultură Găeşti: expoziţie a Maestrului Gheorghe Zamfir (viniluri, pictură, fotografii inedite, etc.);

– Acces pe bază de invitaţie.

12 SEPTEMBRIE – SÂMBĂTĂ ora 18:00 – Parcul Central   Recital al Maestrului  Gheorghe Zamfir în care se prezintă publicului lucrări celebre pop,  pop-opera, etc.

-Invitat special din Turcia: Aydin Yavaş şi orchestra simfonică;

-Recital de nai, orchestră simfonică şi cor;

-Invitată din Germania: Petruţa Kűpper;

-Acces liber.

13 SEPTEMBRIE – DUMINICĂ ora 18:00 – Parcul Central   Regal folcloric cu nai (în doua părţi), în acompaniamentul Orchestrei “Lăutarii” din Chişinau, condusă de Maestrul Nicolae Botgros.

– Moment artistic susţinut de ansamblul de dansatori locali;

– Invitat din Republica Moldova: Igor Podgoreanu – solo cu taraf;

– Punct de vânzare, CD-uri, DVD-uri, cărţi, obiecte promoţionale, cărţi poştale,  etc.

– Acces liber.

DSC_0176_r DSC_0172_r DSC_0167_r DSC_0193_r DSC_0173_r DSC_0204_r DSC_0178_r DSC_0184_r DSC_0165_r

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro