Lansare de carte: “România moluscă” de Mircea Chelaru, general în rezervă al Armatei Române

Duminică, 2 decembrie, la invitaţia liderului PPDD Radu Popa, în sala de festivităţi a Clubului Studenţilor din Târgovişte, generalul în rezervă Mircea Chelaru şi-a lansat volumul “România moluscă”. Lucrarea este structurată în douăsprezece discursuri publice despre starea naţiunii române, o critică a vremurilor pe care le trăim cu introspecţii în trecutul istoric al naţiunii. Autorul compară România lui 2012 cu o nevertebrată, considerând-o un stat fără coloană vertebrală, regresând la acest stadiu cu “sprijinul” clasei politice. “Nu se pune problema că noi deţinem adevărul absolut. Se pune problema că acest adevăr trebuie procesat, trecut printr-un creuzet al purificării ca să producem soluţii. …Ca militar mi-am învatat studenţii şi doctoranzii în domeniul conflictologiei o maximă severă: “nu avem dreptul să negociem victoria cu inamicul”. Este singurl lucru care nu se negociază. Poporul român nu are dreptul să-şi negocieze existenţa cu cei care îi sunt duşmani. Ori asta trebuie să fie făcută prin dreapta învăţătură, prin oameni care să îşi asume răspunderile. Cartea acesta este îndemn la trezire! Şi spuneţi mai departe din gura la ureche şi din casă în casă: până nu ne vom trezi cu ochiul minţii nu vom putea să vedem negura din jur. Întunericul nu înseamnă lipsa luminii, întunericul înseamnă abandonul de sine.” a transmis autorul celor câte zeci de târgovişteni prezenţi la lansarea volumului.

“Eu, un tânăr de 37 de ani, mă regăsesc în pasajele cele mai dureroase ale acestei cărţi  şi îmi pare rău că la 22 de ani de la Revoluţie, tot ceea ce reuşim să facem este să constatăm dezastrul… Cred că numai intelectualii pot salva România şi cred cu tărie că România se mai poate salva doar prin efortul conjugat al unor unor minţi luminate şi printr-un nesperat dar de la Dumnezeu, cum spunea Fănuş Neagu. Nu ştiu dacă masele, şi spun asta cu respect, pot salva România, dar cred că un grup de oameni inteligenţi pot genera soluţii, inclusiv pentru mase.” a apreciat şi iniţiatorul întâlnirii, preşedintele PPDD Dâmboviţa, Radu Popa. La eveniment a luat parte şi profesorul Corneliu Vlad, jurnalist specializat în politică externă.

 

INFORMAŢII DE BACKGROUND:

Generalul Mircea Chelaru este doctor în ştiinţe militare şi a absolvit Şcoala Superioară de Ofiţeri şi Academia Militară din România, Colegiul de Studii Strategice şi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” din Germania şi cursuri internationale de drept militar.

În anul 1990, a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Român de Informaţii. A fost şeful Marelui Stat Major al Armatei în anul 2000, iar din 2008, este general în rezervă. 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro