“Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei”-3 zile de sărbătoare târgovișteană

      Roxana Clopotaru

Aflat la cea de-a III-a ediție și organizat de Teatrul “Junior”-Târgoviște , în colaborare cu Grupul Național “Clubul Victorioșilor” și  Televiziunea Regională  “Columna”, festivalul “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” s-a bucurat de mare succes  și anul acesta.

Trei zile de primăvară, 11, 12 și 13 mai, au fost de ajuns pentru câteva zeci de copii din Dâmbovița și din  țară să se împrietenească, să demonstreze  cât de talentați sunt și să cunoască mai bine orașul Târgoviște.

Așa cum îi spune și numele, evenimentul  este o  întâlnire a copilăriei, a tinereții și a prieteniei. Chiar dacă este un festival în care fiecare participant urcă pe scenă și evoluează în fața unui juriu de specialitate, atmosfera nu a devenit nicio clipă tensionată. Fie că a cântat, a recitat, a prezentat un videoclip, a făcut teatru sau a spus o poveste, fiecare tânăr a avut parte de sfaturi din partea juraților, de premii  și cadouri din partea organizatorilor și de aplauze din partea publicului.

Cei care au gândit acest proiect sunt Viorica și Victor Mihalache, doi oameni  de mare importanță în cultura dâmbovițeană. Au reușit anul acesta să realizeze o ediție impecabilă, iar dacă în unele locuri se mai întâmplă ca o parte din copii să se întoarcă dezamăgiți acasă, aici totul a fost lăudat  de micuți.

Din  juriu au făcut parte: Marian Stere (președintele juriului)-textier, interpret și om de radio cu o carieră impresionantă, fiind în prezent realizator de emisiuni la Radio România Internațional, Radu Mihalache-tânăr compozitor, specialist în muzicologie, redactor și realizator de emisiuni la Radio România Muzical, Simona Dinescu și Liliana Mocănescu-reprezentante de seamă ale folclorului dâmbovițean în rândul marilor artiști, Costin Butăroiu-Actor la Teatrul Municipal “Tony Bulandra” și Gheorghe Mocănescu-cel care a inițiat foarte multe proiecte pentru copii de-a lungul anilor.

Prima zi a evenimentului  s-a desfășurat la Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu”, cu sprijinul Europe Direct Târgoviște. Pe lângă primele secțiuni de festival, în programul activităților conexe a fost inclus și festivalul de poezie patriotică  “România suntem noi” pentru că cei mici tebuie să participe din când în când la câte o lecție de patriotism și pentru că anul acesta România sărbătorește Centenarul  Marii Uniri. Cea de-a doua zi a fost dedicată muzicii și teatrului, iar spectacolul s-a desfășurat  la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Omenia” din Târgoviște. Festivalul s-a încheiat duminică, 13 mai, cu emisiunea “Banca de Talente” unde au fost invitați și copiii veniți din alte zone ale țării.

Așadar, după trei zile încărcate de talent, de zâmbete și de culoare, atât jurații, cât și participanții din Dâmbovița, Caraș-Severin, Ialomița, Prahova, Vaslui și București s-au declarat încântați de faptul că se mai pot face lucruri bune și frumoase.

Organizatorii mulțumesc  fiecărui copil, părinte, bunic sau profesor și promit că de la an la an  “Întâlnirea mini-vedetelor lângă Turnul Chindiei” va fi motiv de bucurie pentru cât mai mulți copii din România.

Centru Medical Valeriana


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro