Festivalul Teatru Babel şi Festivalul Păpuşilor Vii, reluate în 2014 la Târgovişte

La Târgovişte vor fi reluate anul acesta două festivaluri foarte apreciate de iubitorii de teatru, ambele organizate de Teatrul Municipal Târgovişte, în colaborare cu primăria municipiului.

Primul dintre acestea, Festivalul Internaţional de Teatru Babel, a debutat în anul 2007, dar, din cauza lipsei fondurilor, în principal, nu s-a organizat decât trei ani, de altfel, ultima ediţie, din 2009, fiind una „de criză”, aşa cum a numit-o presa la vremea respectivă.

La prima ediţie pilot, din 2007, când la conducerea Teatrului, pe atunci “Tony Bulandra”, se afla tot Mihai Ranin, actualul manager al Teatrului Municipal, au fost prezentate spectacole de excepţie precum Don’t shoot me”, al companiei bulgare Torna, “Sărutul”, producţie a teatrului gazdă, “Hamletule” realizat de Teatrul Pit şi Casa de Cultură din Arad, dar şi Parada Babel, pe Bulevardul Carol I.

A doua ediţie, din 2008, a beneficiat de prezenţa unor artişti din Lituania, Franţa, Coreea, Germania, Armenia, Polonia şi Elveţia, iar celebrul regizor lituanian Oskaras Korsunovas, câştigătorul mai multor premii internaţionale a fost şi el printre invitaţi.

De asemenea, în cadrul festivalului, spectatorii s-au bucurat şi de concerte ale unor trupe de muzică bună, genurile interpretate fiind de la afro music şi până la rock

 BABEL 2009 a fost singurul festival românesc în care artiştii au acceptat să participe Pro Bono. Dintre aceştia, trupa Teatrului Kaze din Tokio, scriitorul Frider Schuller şi regizoarea Ulrike Dopfer.

Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, organizatorul evenimentului, anunţa atunci că a decis să invite la acea ediţie “de criză”, orice trupa de teatru, orice artist care, doar pentru a promova arta, este de acord să participe în Festival pe propria cheltuială, iar festivalul a avut loc.

După trei ani de pauză, festivalul revine, iar managerul Teatrului Municipal Târgovişte a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu se ştie dacă vor mai fi aduse trupe din Germania, dar o să se găsească formule pentru organizarea festivalului, de data aceasta evenimentul urmând să fie sprijinit cu fonduri de la administraţia locală.

De altfel, şi Festivalul Internaţional al Păpuşilor Vii, un alt eveniment aşteptat cu nerăbdare, în special de copii, va reveni anul acesta, aşa cum a anunţat Alina Dumbravă, în aceeaşi conferinţă de presă organizată de Teatrul Municipal.

Organizat la începutul lunii iunie, luna în care sunt celebraţi copiii din toată lumea, festivalul reuneşte o serie de evenimente adresate celor mici: spectacole de teatru şi spectacole de marionete, prezentare de măşti, pictură pe faţă, jocuri şi concursuri, animaţie stradală, realizată de clovni, parada păpuşilor, carnavalul copiilor şi nu numai.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro