Eveniment cultural excepțional în Dâmbovița: Turneul “Vioara lui Enescu” face un popas în Aninoasa

La Aninoasa, în județul Dâmbovița, Cultura este la ea acasă! Aici, de 13 ani se organizează singurele „Zile ale Culturii” în mediul rural din județul Dâmbovița.

De aproape 22 de ani are loc manifestarea „În sat la Aninoasa”. „Noaptea de poezie de la Mănăstirea Viforâta”, „Festivalul Primarilor Artişti”, „Hora de la Aninoasa” sunt repere la nivel național şi internațional. Tocmai de aceea, instituții şi organisme de mare prestigiu colaborează cu administrația de aici pe toate planurile, inclusiv cel cultural.

„Toamna culturală aninoşeană” este o manifestare aflată la prima ediție, care prefigurează deja tradiționalele „Zile ale Culturii în Aninoasa”. Apare răspunzând unor chemări care onorează. Aninoasa a fost inclusă anul acesta în calendarul unui turneu de mare anvergură: „Vioara lui Enescu”, organizat de Centrul Cultural Media al Radio România. Violonistul Gabriel Croitoru va cânta pe 16 septembrie, de la ora 19:00, în sala Centrului Cultural Aninoasa pe celebra vioară Guarneri care i-a aparținut marelui George Enescu. Va fi acompaniat la pian de Horia Mihail.

În aceeaşi zi, dar de la ora 17:30, tot la Centrul Cultural Aninoasa, va fi vernisată o expoziție de pictură nord-coreeană. Manifestarea se va bucura de prezența unor înalte oficialități nord-coreene, în frunte cu Excelența Sa, domnul Ri Kwang Il, ambasadorul Republicii Populare Democrate Coreene în România. Expoziția este realizată cu sprijinul Consiliului Asociațiilor de Prietenie Dâmbovița, condus de domnul Ion Hotînceanu.

Pe 17 septembrie, de la ora 18:00, în parcul Mănăstirii Viforâta va avea loc o Serată literar-muzicală intitulată „Emoție de toamnă”.

Doar patru comune din România se bucură de „Vioara lui George Enescu” anul acesta: Viişoara (jud. Cluj), Cumpăna şi Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța) şi Aninoasa (jud. Dâmbovița).

program turneu

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Eveniment cultural excepțional în Dâmbovița: Turneul “Vioara lui Enescu” face un popas în Aninoasa

  • 3 septembrie 2016 at 13:22
    Permalink

    Din care stiu Coreea de Nord are ambasadoare la Bucuresti.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro