EDITORIALUL CULTURAL – Gabriel ENACHE – Indagatoris

Ruptura – (fragment) 

 

Cuvântul gândit, scris special și inventat se așezase firesc în tiparul conceput de făcătorul lui, era perfect să spună despre carnea corpului ce urma să îl primească, să îl adopte și pe care credea că va putea să se așeze ca un tatuaj definitiv. Mai departe urma urcarea fiecărei litere în segmentele sângelui disponibile, în porțiile lichide de corp care primise aceste așteptări, aceste așezări împreună cu toate stările lor. Curgerea lui în aceste forme era una firească, scurgerea îi impunea și îi înnobila proprietățile pe care le căpăta de la noile simțuri adoptate, percepute și cunoscute odată cu toate aceste alăturări, odată cu aceste vii împreunări.

Literele lui străluceau, se așezaseră în lumina rece a lunii ce îi asigura un luciu sobru și static care îi făcea vizibile nervurile ce se simțeau în carnea fiecărei litere și în aura pe care o păstra și o muta odată cu fiecare mișcare propusă de el. Totul era pregătit pentru următoarele așezări în următoarele lumini disponibile să primească și celelalte străluciri ce își așteptau scurgerile în literele ce formau acest frumos corp al acestui frumos cuvânt, al acestui seducător cuvânt nou, inventat special și nemaicunoscut până acum, nemaiauzit și nemaispus până acum de vreo altă ființă.

Își construise aripile necesare care îi încurajau zborul și orice fel de așezare în orice fel de aer, în oricare fragment de atmosferă disponibil și în oricare moment prezentat pentru aceste mișcări de aer care încurajau urcarea și toate trăirile ei. Praful împrăștiat împrejur de zbaterea acestor aripi primea curenții care îi impuneau amestecul definitiv cu fiecare strop disponibil de nor și cu fiecare curent disponibil de aer cu care împreună își puteau forma și arăta propriul corp, propria formă ce urma să urce în siajul acestor aripi în aceeași lumină și în toate stările ei calde ce deveneau disponibile.

Căderea nu se impregnase în structura lui.

Fragmente de timp se adăugau mereu și construiau eventualele reprezentări ale eternității ce urma străbătută.

Propagarea noului cuvânt se desăvârșea odată cu reprezentările lui, odată cu aducerea lui la cunoștință tuturor simțurilor ce puteau rezona cu aparițiile lui, care puteau să cuprindă toată această frumusețe inclusă firesc în conceperea lui și mai departe în fiecare mișcare ce îi scotea în evidență proporțiile covârșitoare, cuceritoare și acaparatoare.

În el, în corpul lui, se așezase lumina.

În el, în corpul lui de cuvinte se așezaseră toate formele calde ale luminii de zi și toate formele reci ale luminii de noapte. Tot în carnea lui se puteau simți pulsiunile fiecărui senzor ce își arăta dorința ieșirii, a traversării structurii moi a epidermei și a impunerii în afară a acestor stări senzoriale propuse de noutatea acestui cuvânt ce își căuta un text ce îl putea așeza definitiv într-o poveste.

Ruptura nu era cunoscută de simțurile lui…………………….

 

GABRIEL  ENACHE  este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea București, are un master în antropologie, e jurnalist cultural, poet, prozator și eseist…

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro