Editorialistul Gazeta Dâmboviței, profesorul Cornel Mărculescu, ales în conducerea Cultul Eroilor Dâmbovița

 

Vineri 11 ianuarie la Cercul Militar din Târgoviște a avut loc sedința Consiliului Director al filialei Cultul Eroilor Dâmbovița. Cu acest prilej au fost trecute în revistă activitățile desfășurate în anul 2018, majoritatea dintre ele fiind dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri. S-a arătat că în urma unui efort deosebit au fost inventariate pe teren toate monumentele de for public, cimitirele și parcelele de onoare, dedicate eroilor dâmbovițeni.  Datele obținute au fost concentrate într-un monumental album monografic ,,Monumentele eroilor dâmbovițeni-memorii eterne ale neamului românesc” autori: Gheorghe Șerban, coordonator George Coandă, Marian Curculescu, Dumitru Iov, Emil-Cornel Petrescu, Nicolae Posta, Constantin Voicu și Adrian Robu. De asemenea au fost realizate și publicate două numere ale revistei ,,Eroica”
Filiala a susținut ridicarea în Vulcana-Pandele(în premieră în această comună), în Nucet (satul Cazaci) a unor monumente de for public și în cartierul Matei Voievod al Târgoviștei, a unei plăci comemorative, toate având înscrise numele celor jertfiți pe câmpurile de bătălie ale Independenței și Unirii patriei.
În această ședință prof.dr. Cornel Mărculescu a fost ales în una din funcțiile de vicepreședinte al Biroului executiv județean al ,,Cultului eroilor”
În final cpt. Aura Luca, purtător de cuvânt al Garnizoanei Târgoviște, a transmis un mesaj din partea comandantului Garnizoanei col. ing. Petre Jianu, prin care s-a apreciat memorabila activitate a filialei, de educare patriotică și de punere în valoare a istoriei eroice a meleagului dâmbovițean.

Președinte, Secretar executiv
Col.(r) Gheorghe Șerban Col.(r)Dumitru Iov


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro