După 45 de ani, maeștrii dansului popular s-au reîntâlnit la Casa de Cultură Găești

Distribuie:

După 45 de ani, maeștrii dansului popular s-au reîntâlnit la Casa de Cultură Găești

Astăzi, la Casa de Cultură Găești, s-au reîntâlnit cele mai importante ansambluri de dansuri populare care au debutat în Cununa din Petresti. Aceștia s-au revăzut după 45 de ani, și și-au povestit cele mai frumoase evenimente ce le-au marcat viața. La inițiativa coregrafilor Nicolae si Filofteia Ene, fondatorii Asociației Culturale „Cununa Sanzienelor”, dar și a foștilor și actualilor coregrafi și dansatori, printre care și maestrul Ilie Dumitru (Noru), foștii colegi s-au bucurat de un eveniment plin de emoție. S-au întors în timp după ce au răsfoit fotografii și filmări vechi.

După ce fiecare participant a spus care un cuvânt de mulțumire, și au vorbit despre frumusețea și importanța folclorului românesc de atunci și de acum, activitatea de la Casa de Cultură s-a finalizat prin înmânarea diplomelor de Excelență pentru activitatea artistica, dar și câte o diplomă pentru cea de-a 45-a aniversare.

La eveniment au participat Ion Untarescu, viceprimarul orașului Găești si Andrei Lucian Daniel, primarul Petrestiului.

Printre invitați s-au mai numarat coregrafii Gheorghe Vaduva, Gheorghe Teodorciuc, Marian Grigore si dansatoarea Tudor Paula.

La final, au participat la o masă organizată în cinstea dansatorilor prezenți.

Sursă: cronica Găeștiului

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro