Dedicaţie a consilierilor locali târgovişteni pentru creatorii de artă: “Bă, treci la coadă!”

Data viitoare când ii veți auzi pe următorii consilieri locali spunând orice despre “Târgoviște – Capitală culturală” trimiteți-i cu încredere să aprindă o lumânare şi să bată o mătanie: Andrei Albu, Andrei Păunescu, Eugen Pătrașcu, Ioan Țuţuianu, Rodica Bănescu, Tudorică Răducanu, Cătălin Rădulescu, Cosmin Bozieru.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”7-4mUVJxWSQ”]

Ei au refuzat, prin împotrivire sau abţinere, astăzi  să dea în folosinţă gratuită Uniunii Arhitecţilor din România – Societatea Arhitecţilor Dâmboviţa un teren  situat lângă sediul asociaţiei pe care aceasta să ridice un spaţiu expoziţional la nivelul solului, pe banii arhitecţilor şi cu posibilitatea de folosire gratuită de către artişti, scriitori, muzicieni. Târgoviştea geme de spaţii expoziţionale, având fix 0 (zero) asemenea spaţii. Bănuim că singurul resort pentru care au făcut acest lucru este faptul că preşedintele Societăţii este liberalul Lucian Enache şi au avut o sarcină politică. Proiectul nu a întrunit decât 12 voturi din 14 necesare.

Cum cultura laică nu are ce căuta în municipiu, Consiliul local (cu voturi PSD şi PNL) a aprobat în schimb, nu darea în folosinţă, ci darea în proprietate cu titlu gratuit a peste 1600 de metri pătraţi Argiepiscopiei Târgovişte. Este vorba despre 896 mp în bulevardul Unirii la Biserica Sfântul Ioan Gură de Aur şi 800 mp în Sagricom la biserica din cartier. Dacă pentru biserică s-a putut, ai fi zis că aleşii au şi-un Dumnezeu! Iar Dumnezeu pare că iubeşte artiştii, din moment ce nu avem toţi har artistic!

Recent, la Târgovişte a avut loc un concert al trupei Taxi, plătit de consiliu în cadrul festivalului Babel. Aşa că următoarele versuri ale trupei, le considerăm dedicaţie pentru artiştii locali: “Bă, treci la coadă/ Şi dacă vrea să te vadă să vină şi publicul la coadă/ Bă, artistule/Lasă figurile”!

Asta ar fi trebuit să fie pe spaţiul pe care îl cer arhitecţii. E adevărat că nu cadrează cu chioşcurile agreate peste tot de Consiliul local.

arhitecti 1 arhitecti

 Şi dacă vreţi şi partea amuzantă a spoielii de cultură a aleşilor, toţi au plecat acasă azi cu o medalie aurită dată de Revista Litere pentru sprijinul financiar dat Asociaţiei Litere. Multe din revistele publicate de arhitecţi cu sprijinul Consiliului Local au rămas pe masă. Dacă nu erau de aur….

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Dedicaţie a consilierilor locali târgovişteni pentru creatorii de artă: “Bă, treci la coadă!”

 • 26 iunie 2015 at 0:10
  Permalink

  Da, cu siguranta Dumnezeu ii iubeste pe arhitecti deoarece de cinci de cand ne prezentam proiectele ,concursurile , pe strada, de ‘ ziua cetatii” niciodata nu a pouat.
  Din pacate unii consilieri locali ” n-au nici un dumnezeu” ci poate numai o frica de purtatorii de vorbe pe pamant popii sau sefii de partid…In meschinul joc politic pe care il face PSD -ul acolitii , cu acordarea unui teren gratuit pentru realizarea, de arhitecti, a unui spatiu expozitional doamana consilier Banescu votase in prima instanta pentru aprobarea HCL dar ca nu cumva sa iasa cele 14 voturi necesare si -a retras votul
  Acest spatiu este benefic pentru toti cetatenii din Targoviste, asa ca e o prostie sa nu votezi o astfel de atribuire pentru ca presedintele organizatiei profesionale te ” calca pe bataturi”.Arhitectii din Targoviste indiferent de culoarea politica au reusit sa-si faca sediu in Targoviste. suntem singura filiala din tara care avem un sediu ” facut” si nu ” primit”.Filiala din Alba Iulia a primit un spatiu de 800 mp. din “Palatul Printilor” Acolo conducerea municipiului insa nu e rosie. si face o politica in folosul cetatenilor. mergeti sa vedeti Alba Iulia si mai ales cetatea restaurata pe bani europeni. La noi banii europeni se fura sau sau se risipesc.ca apa de la Compania de apa. .

  Reply
 • 25 iunie 2015 at 23:47
  Permalink

  In afara de nea’ Ion Tutuianu toti sunt intelectuali de rasa.
  Pacat … uneori va transmit informatii eronate, care ajung la cetateni ca intoxicari cu iz electoral. Oare chiar ne reprezinta aceti oameni?
  Su ie tul nu are impact, daca erau gogoserii sau ceva de facut poze, ar fi votat rapid.
  Halal ….

  Reply
 • 25 iunie 2015 at 22:04
  Permalink

  ale cui blesteme or fi de nu poti face nimic bun in materie de cultura?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro