„De 10 ani mă pregătesc pentru Crizantema de Aur”

Cristina Mihaela Dan se numără printre dâmboviţencele ce aspiră la trofeul de anul acesta al celui mai longeviv festival din România.

Este profesoară de canto în Târgovişte şi mai are în palmares un locul I la Crizantema de Aur. „Am mai participat acum nouă ani, la secţia interpretare şi a fost o experienţă foarte plăcută. Am fost premiată cu locul I, dar atunci era un festival mai mic. Totuşi acum sunt mai pregătită să transmit emoţia şi trăirea necesară romanţei, atunci eram mai mică, mai crudă, nu trecusem prin viaţă”, spune interpreta. Ea consideră că romanţa trebuie cântată de persoane cu experienţă, în aşa fel încât mesajul să fie transmis cum se cuvine. „Textul este cel care exprimă viaţa, apoi muzica, care exprimă iubirea în toate etapele sale, de la a fi îndrăgostit, la o dragoste pierdută şi pentru acest lucru trebuie să treci prin viaţă” este de părere Cristina Mihaela Dan. Ea a transmis dragostea pentru romanţă şi elevilor săi: „Eu studiam des romanţa la liceu şi elevii mă ascultau. Le explicam cum se cântă acest stil. Pentru romanţă trebuie în primul rând suflet”.
Alături de ea, reprezintă Dâmboviţa în concursul de interpretare Veronica Ionela Necula, Elena Dragomir, Maria Mirabela Popescu, Ana Ghibea, Cristina Neacşu. „Eu cred că le va fi foarte greu maeştrilor din juriu să hotărască premiile pentru că am observat că sunt concurenţi cu voci deosebite, mulţi cu studii superioare şi care pun mult suflet în ceea ce cântă. Cred că astfel se ridică nivelul concursului”, spune Cristina Mihaela Dan. În total, la ediţia 2013 a Crizantemei de Aur participă 14 interpreţi din România şi Republica Moldova.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro