Crizantema de Aur – 13 compozitori își dispută premiul la Concursul de Creație

Concursul de Creaţie al actualei ediții a Festivalului Crizantema de Aur de la Târgoviște va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 13 romanţe în primă audiţie, selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM. Concurenții sunt din Dâmbovița, Buucrești, Ilfov, Iași, Vaslui și Republica Moldova.

Juriul este condus de Jolt  Kerestely, participant la 50 de ediții ale Festivalului în calitate de concurent sau membru al juriului, câștigător, în trei rânduri a marelui trofeu. Iată câteva dintre impresiile membrilor juriului:

Jolt  Kerestely, compozitor, președintele Juriului de Creație – ,,Eu sunt veteranul Festivalului Crizantema de Aur. De 50 de ani particip la acest festival, la început, când lucram la TVR, ca regizor muzical, apoi am intrat compozitor, iar acum vin în juriu. Mă bucur că anul acesta sunt interpreți mult mai buni ca anul trecut. La compozițe, din păcate, nu prea stăm bine pentru că nu participă compozitori cu adevărat, sunt mai mulți amatori… care încearcă. Trebuie să facem ceva, pentru că așa nu ridicăm nivelul concursului dacă vin numai amatori. Sunt câțiva profesioniști, dar nu-i suficient. Când ai 18 piese, măcar jumătate trebuie să fie profesioniști. Ce pot să mai spun decât că vin cu bucurie, cred că mai pot să vin câțiva ani. Tot timpul mă simt foarte bine în Târgoviște, pentru că sunt oameni foarte sensibili și primitori. Am  câștigat de trei ori marele premiu la Festivalul Crizantema de Aur de la Târgoviște’’ .

Marius Țeicu, compozitor, Juriul de Creație: ,,Am o impresie foarte bună despre Festivalul Național Crizantema de Aur de la Târgoviște, ca de obicei, pentru că un lucru care este bine organizat și făcut cu multă pasiune, dăruire și profesionalism nu poate să iasă decât bine. Am ascultat piesele de la creație, sunt unele piese care mi-au plăcut în mod deosebit, dar nu pot să le spun, pentru că nu mă antepronunț. La final tragem linie și vom juriza și sunt convins că cei mai buni vor câștiga pentru că este un juriu profesionist, de muzicieni, de compozitori din România și Republica Moldova’

Mircea Drăgan, compozitor, Juriul de Creație: ,,În primul rând să dea Dumnezeu să venim la cât mai multe ediții ale Festivalului Național Crizantema de Aur  de la Târgoviște și îi felicit pe organizatori și pe sufletiștii care s-au implicat în organizarea acestui festival, pentru că este o muncă extraordinară, este foarte greu…  În al doilea rând concurenții se străduiesc ,  an de an, să fie și ei prezenți aici. Preselecțiile cred că sunt foarte bine organizate pentru că aici ajunge crema concurenților și ne bucurăm că există și tineret implicat în cântarea acestui gen de muzică.  Nu este ușor, este un gen apropiat ariilor, canțonetelor, este un gen destul de dificil… Fiecare interpret își aduce vocea proprie,  tehnica și știința de a cânta, de a transmite… mai ales.  Deci dacă acești  interpreți reușesc să treacă în sufletul ascultătorilor este cea mai mare reușită, pentru că publicul apreciază și este cel care te judecă, el trebuie să primească ceea ce oferă interpretul. Muzica e muzică, dar și interpretarea e foarte importantă. Să dea Dumnezeu să ne vedem mulți ani la Târgoviște, la Crizantema de Aur’’.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro