Complexul Naţional Muzeal « Curtea Domnească » promovează cultura dâmboviţeană!

Complexul Naţional Muzeal ” Curtea Domnească ” a reprezentat judeţul Dâmboviţa la  “Congresul Mondial al Eminescologilor”, care s-a desfăşurat la Chişinău între 3 şi 5 septembrie. Manifestarea din acesta an a marcat aniversarea a 70 de ani a academicianului Mihai Cimpoi, reputat critic şi istoric literar, eminescolog şi eseist.
La Congres au participat peste 175 de invitaţi din opt ţări unde au avut parte de lansări de cărţi, şedinţe şi comunicări în plen şi alte acţiuni culturale. Cu ocazia acestei eveniment, s-a încheiat un protocol de colaborare între Complexul Naţional Muzeal « Curtea Domnească » Târgovişte şi Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Republicii Moldova.
Scopul acestuia este de valorificare a patrimoniului istoric iar colaborarea se bazează pe domenii de interes comun şi anume realizare de expoziţii, manifestări ştiinţifice, activităţi de promovare privind istoria naţională şi locală, organizarea de simpozioane, conferinţe, comunicări ştiinţifice şi schimburi de experienţă.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro