Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

CASTELLON: Serată culturală de Ziua Limbii Române: „Ajutăm Spania să înțeleagă România!”

Casa de Rumania” din Castellon a organizat duminică, 28 august un eveniment cultural, sub auspiciile Zilei Limbii Române. Manifestarea a avut loc la sediul Casei „Castilla la Mancha”, colaborator al evenimentului. Programul a fost prezentat atât în limba română, cât și în limba spaniolă.

Serata culturală a fost deschisă prin interpretarea corală a poeziei „Limba românească” de Gheorghe Sion, urmată de un scurt istoric al originii și evoluției limbii române, realizat de vicepreședintele Institutului, Edgar Breso.  acesta împreună cu Mădălina Petcu  au oferit publicului o prezentare bilingvă, care sublinia contribuția limbii române la îmbogățirea patrimoniului literaturii universale, urmată de lectura unor fragmente din celebra creație a scriitorului spaniol Miguel de Cervantes Saavedra, „Don Quijote de la Mancha”.

În cadrul programului Cosmina Bucur a recitat poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, de Mihai Eminescu,Carla Scrobuțiu Todoruț a interpretat la pian o adaptare după celebra melodie „Mulțumesc iubită mamă”, Bianca Florea și Lusia Răduț au interpretat melodiile „Mândru că ești român” și „La oglindă”, de George Coșbuc. Seara s-a încheiat cu interpretarea unor melodii la pian, ale tinerilor artiști, Carla Scrobuțiu Todoruț și Thomas Manuel Istrate.

La eveniment au participat consulii Gheorghe Florea și Angelica-Cristina Marcu, reprezentanti ai Consulatului României la Castellon de la Plana.

Institutul Hispano Rumano – Casa de Rumania se află la început de drum. Avem ca punct de pornire image-2015-06-19-20244220-70-manuel-padurarudorința arzătoare de a schimba imaginea României în Spania și imbunătătirea vietii cetătenilor de origine româna rezidenti în Castellón de la Plana. Vom încerca, în măsura posibilitătilor, să ajutăm oamenii de cultură si tinerele talente să se facă cunoscute în societatea spaniolă. Avem o cultură bogată și români foarte talentați. Ajutându-i pe ei să se remarce, ajutăm Spania să înțeleagă România”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviței Manuel Păduraru, dâmbovițean de origine, președintele Institutului Hispano Rumano (Casa de Rumania), și consilier în cadrul Primăriei din Castellon.

Institutul Hispano Rumano (1) Institutul Hispano Rumano (2)

castelllon

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media