Andreea Mierlea: „Dacă cineva mi-ar da bani ca să nu mai pictez, cu siguranţă i-aş refuza”

 

Andreea Mierlea este o tânără pictoriță târgovișteancă foarte apreciată de critici, pe care am ales să o aducem în atenția dumneavoastră printr-un scurt interviu în care artista ne dezvăluie cât de importantă este pentru ea pictura.

 

R: Ce înseamnă pentru tine pictura?

A: Pictura este ca aerul pe care îl respir(indispensabilă). Este parte din viaţa mea. Este totul. Fără pictură nu pot trăi. Dacă cineva mi-ar da bani să nu mai pictez ,cu siguranţă i-aş refuza.

R: Când ai început să pictezi?

A: Am început să pictez în urmă cu 14 ani, dar întâmplarea sau Dumnezeu m-au trimis acolo unde trebuia ca să pot învăţa primii paşi în această minunată lume a culorilor şi anume în atelierul prof.Mihai Şserbănescu, de la care am învățat tainele desenului şi picturii. Am învăţat tot ceea ce ştiu şi pentru asta îi mulţumesc.

R: Apreciezi, în mod deosebit, un pictor anume, din lucrările căruia, eventual, te mai inspiri?

A: Îl apreciez pe Paul Signac şi cred că mă regăsesc în picturile lui ca şi tehnică-Pointilism

R: Mai este pictura apreciată în zilele noastre la adevărata ei valoare?

A: Greu de spus. Este şi nu prea. Depinde ceea ce faci, cu ce te prezinţi şi ce oferi iubitorilor de frumos .Ca să fie apreciată arta, trebuie să oferi calitate, artă în adevăratul sens al cuvântului.

R: E adevărat ceea ce se spune, că arta cere sacrificii, dar merită?

A: Cu siguranţă, da, arta cere sacrificii, dar merită să te sacrifici de dragul artei pentru că sacrificându-te tu, ca să oferi arta iubitorilor de frumos, te îmbogăţeşti pe tine. Și nu numai, dacă nu ar exista artă lumea ar fi mai tristă nu ar mai avea cu ce să-şi bucure sufletul şi ochii.

R: Mai are Târgoviștea pictori cu adevărat valoroși? Numește-mi trei dintre aceștia.

A: Da, mai are ,însă, din păcate, Târgoviştea nu mai are o Galerie de Arta (şi e trist că spun asta) unde pictorii consacraţi ,celebrii şi nu numai, să aibă unde să-şi arate minunile care ies din sufletele şi mâinile lor. Pot spune că eu cunosc mulţi pictori, dar am să punctez doar cîţiva:Petre Marin Constantin,Mihai Şerbănescu,Ion Roiban,Gheorghe Alexandrov, Maria Gardan,…şi mai sunt şi alţii.

R: Pe cand o nouă expoziție?

A: N-am să vă dezvălui prea multe despre acest lucru,însă vă pot spune că pregătesc o expoziţie care se va numi “CULTURA ÎN RAMĂ”, ce va cuprinde o parte din oamenii de cultură ai acestui oraş. Nu pot spune o dată pentru că încă nici eu nu ştiu. Expoziția este în lucru şi când voi şti sigur vă voi anunţa cu siguranţă şi în timp util.Vă mulţumesc şi îi mulţumesc profesorului meu Mihai Şerbănescu că mă încurajează și mă susţine în tot ceea ce fac.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro