Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Start competiţiei ”Şcoală Europeană”! Află care sunt şcolile dâmboviţene aşteptate să se înscrie:

Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, continuă şi în anul şcolar 2013-2014 competiţia pentru obţinerea certificatului ”Şcoală Europeană”.

Competiţia, lansată în anul 2007, se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Anul acesta, potrivit informaţiilor oferite de IŞJ Dâmboviţa, sunt aşteptate să se înscrie pentru reînoirea certificatului de ”Şcoală Europeană” C.N.Ienăchiţă Văcărescu, Liceul Teoretic I.L.Caragiale Moreni, C.N.C.Carabella şi Liceul Tehnologic Voineşti.

Odată obţinut, certificatul ‘Şcoală Europeană’ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 18 martie 2014 (data poştei).

Între 24—28 martie 2014 se va face evaluarea candidaturilor, iar în luna mai se vor acorda certificatele.

 Anul trecut, în judeţul nostru, cinci licee au candidat pentru titlul de Şcoală Europeană, toate clasându-se în primele 26 de locuri, din cele 116 candidate.

Mai mult, două dintre unităţile candidate, Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște și Colegiul Național Niculaie Titulescu Pucioasa s-au clasat în primele cinci locuri.

La ediția din 2012, Școala Coresi din Târgoviște a obținut cel mai mare punctaj, 179 de puncte, clasându-se pe primul loc al unităților de învățământ preuniversitar care au primit certificatul de Școală Europeană 2012.

Și în 2011, locul I la această competiție a fost adjudecat tot de județul nostru, prin Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște.

La nivel național, județul Dâmbovița este singurul în care 2 unități școlare, Colegiul Economic Ion Ghica și Colegiul Național Nicolae Titulescu, au primit certificatul de 4 ori, de la lansarea competiției.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media