„Copil ca tine sunt și eu”, o altfel de școală pentru elevii dâmbovițeni

Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște le-a pregătit elevilor dâmbovițeni pentru săptămâna de școală 2-6 aprilie, denumită de Ministerul Educației Școala altfel o serie de activități interesante și antrenante. Iuliana Bor, referent în cadrul acestei instituții ne-a dezvăluit care sunt activitățile pe care le va coordona în săptămâna respectivă, care se anunță a fi un maraton cultural. Prima dintre aceste activități se numește sugestiv „Copil ca tine sunt  și eu”, pentru că își propune să-i aducă pe elevii târgovișteni mai aproape de copiii bolnavi din spital. “Este un atelier de creație în cadrul căruia dezvoltăm dexteritatea, îndemânarea, creativitatea și, de ce nu, fantezia. Vom realize mici obiecte pe care le vom trimite copiilor din spitalele din oraș”, spun Iuliana Bor. Vor fi  inplicați în această activitate copii de la Grădinița Nr. 14 din Târgoviște, Școala I.Al.Brătescu Voinești și Școala Mihai Viteazul. Obiectele pe care preșcolarii și elevii le vor oferi colegilor lor bolnavi din spital vor avea scrise pe spatele lor numele și numărul de telefon al celui care le-a confecționat, în eventualitatea în care cei care le primesc vor dori să le mulțumească sau pur și simplu să-i cunoască mai bine pe cei care s-au gândit la ei.

Lumânărarul

În cadrul unei alte acțiuni denumită „Lumânărarul”, copiii vor fi învățați să confecționeze lumânări, cu ajutorul a doi voluntari de la Seminarul Teologic din Târgoviște, care vor aduce și materia primă.

 

“Interferențe spirituale”

O a treia acțiune va avea o tematică aparte, Interferențe spirituale, care, așa cum îi spune și numele îi va introduce pe copii într-o altă religie decât cea cu care sunt obișnuiți. Copii din Buciumeni vor face un pelerinaj la biserica de rit catolic, la Grădinița Sf.Francisc și la Casa Somanschi, un centru social de educare și protecție a orfanilor ortodocși.

 

 

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro