Consumul de droguri şi de alcool: sensibilizare şi prevenţie în cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte

Universitatea „Valahia” din Târgovişte organizează vineri, 13 noiembrie 2015, masa rotundă cu tema ”Nocivitatea consumului de droguri şi de alcool”. Acţiunea face parte din campania cu acelaşi titlu derulată în perioada 20 octombrie – 19 noiembrie a.c. în cadrul proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD – PET009.

La masa rotundă vor participa studenţi şi cadre didactice de la diferite specializări ale Universităţii „Valahia” din Târgovişte, beneficiari ai proiectului ISOSTUD. Va fi prezent, cu această ocazie, domnul Victor Bucuroiu, Agent Şef principal de poliţie din cadrul Departamentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

Drogurile nu afectează numai pe cel care le consumă, ci şi pe cei apropiaţi acestuia

 

Campania ”Nocivitatea consumului de droguri şi de alcool” se adresează studenţilor provenind din categorii vulnerabile, beneficiari ai proiectului, dorind să-i sensibilizeze cu privire la implicaţiile pe care drogurile şi alcoolul le pot avea în viaţa tinerilor, dar şi a persoanelor apropiate acestora. Tema este cu atât mai actuală cu cât studiile arată că impactul consumului de droguri şi de alcool este mult mai mare în cazul tinerilor şi îndeosebi a celor din categorii vulnerabile.

În cursul campaniei, tutorii realizează întălniri cu studenţii de la diferite specializări cu scopul de a discuta problemele cu care aceştia sau alţi studenţi din anturajul lor se confruntă. Vor fi aduse informaţii punctuale despre efectele pe care consumul de droguri şi de alcool le exercită asupra sănătăţii, activităţii şcolare şi profesionale a tinerilor.

Pentru a asigura tuturor studenţilor interesaţi materiale informative despre campanie, pe durata acesteia funcţionează două puncte de informare, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Amfiteatrul J1 şi la sediul proiectului.

 

Tinerii din categorii vulnerabile susţinuţi prin Granturile SEE la Universitatea „Valahia”

 

Lansat în luna martie 2015, proiectul ISOSTUD se adresează studenţilor aflaţi în situaţii de risc, respectiv orfani, tineri din familii monoparentale, tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi şi tineri care din motive financiare, familiale sau de altă natură întâmpină dificultăţi în terminarea studiilor sau găsirea unui loc de muncă.

 

Proiectul ISOSTUD este derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea proiectului este de 1.135.21,65 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro