Combatem hărțuirea din școli prin teatru forum

Distribuie:

 

În cadrul proiectului de parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+, coordonat la nivel național de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița,  Asociația Tineri pentru Europa de Mâine împreună cu Școala Gimnazială Matei Basarab Târgoviște și Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, în calitate de parteneri în proiect, continuă activitățile dedicate tinerilor NEET.

Întrucât bullying-ul este un motiv pentru care mulți copii și tineri abandonează școala și devin NEET (Not in Education, Employment or Training- nu sunt cuprinși în educație, cursuri de formare și nu au loc de muncă), organizațiile menționate le vor prezenta elevilor de la Școala Gimnazială Matei Basarab și Liceul Voievodul Mircea un mod de a combate hărțuirea în instituțiile de învățământ.

            Miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 12:00, trupa de teatru forum a Asociației Tineri pentru Europa de Mâine va susține o reprezentație denumită Stă în puterea ta să schimbi ceva! Evenimentul, care va avea loc la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Târgoviște este organizat în cadrul proiectului Erasmus+ KA201-  Not in Education, Employment or Training. Inițiativa se derulează în perioada septembrie 2017 – august 2020 în patru țări europene: Regatul Unit, România, Suedia și Finlanda.

Tema reprezentației de teatru forum va fi bullying-ul și efectele dramatice pe care le poate avea asupra copiilor și tinerilor. Actorii-voluntari vor prezenta un scenariu inspirat din realitatea societății noastre și vor solicita sprijinul publicului pentru a rezolva problema expusă. Membrii trupei fac parte din grupul țintă al proiectului menționat, iar unii dintre ei au fost victime ale hărțuirii în școală. Ei au dorit ca, prin intermediul teatrului social să aducă povestea lor în fața colegilor, a profesorilor și a celor care pot lua măsuri pentru stoparea acestui fenomen.

Vă așteptăm să fiți alături de noi miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 12:00 la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro