Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Colegiul Economic ”Ion Ghica”, reprezentat la Copenhaga, în cadrul întâlnirii din proiectul ”Learning to Learn by Teaching”

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie a avut loc, la Copenhaga, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului Learning to Learn by Teaching (2), la care participă, în calitate de partener, Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște.

Cei nouă parteneri, din 7 state europene (IT, BE, DK, PT, RO, UK, GR), au lucrat împreună pentru a pune la punct aspecte ce țin de realizarea metodologiei L2LbyTe, metodologie care are în vedere dezvoltarea unor metode inovative de predare-învățare-evaluare.

La baza acestei metodologii stau cercetările practice, pe care partenerii le-au făcut pe diverse teme, cum ar fi: alfabetizarea în familie (family literacy), învățarea transformațională (transformational learning), metode inovative de evaluare, transmedia storytelling, învățarea intergenerațională, dar și aspecte teoretice dezvoltate în cadrul altor proiecte europene (VINTAGE, TALES, ALICE, AQUADUCT). În acest sens, proiectul reiterează obiectivul dezvoltării competențelor de utilizare a tehnologiei informatice în procesul de învățare, cu încrederea că ICT va deveni, pentru fiecare persoană, cheia ce va deschide toate ușile învățării și va oferi posesorilor satisfacția împlinirii unei permanentei curiozități – cunoașterea.

Întâlnirea a prilejuit prezentarea rezultatelor obținute, sintetizate în knowledge-clips (clipuri ale cunoașterii) care vor permite actualizări în domeniul predării-învățării și care vor sta la baza realizării unuia dintre produsele proiectului – un meta-knowledge clip, care să poată fi folosit pe scară largă de către furnizorii de educație și training din cele șapte state. Metodologia L2LbyTe va putea fi aplicată oricărui subiect care face obiectul învățării, de la achiziții lingvistice la achiziții practice care vizează decorațiuni interioare, de la științe exacte la practica creării spațiilor funky pentru entertainment s.a.m.d.

Rezultatele finale ale proiectului vor fi prezentate publicului în cadrul festivalului abilităților de învățare pentru adulți, ce va avea loc în vara anului 2017, în Italia, la sediul coordonatorului, Universitatea La Tuscia din Viterbo.

Până atunci, nu ratați noutățile legate de evoluția proiectului, care sunt postate pe website-ul proiectului: http://l2lbyte2.weebly.com/, dar și pe paginii facebook dedicată: https://www.facebook.com/l2lbyte2/?fref=ts.

 

Carmen Rădulescu – coordonator proiect ([email protected])

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media