Iată ce măsuri s-au luat la Școala Viișoara, după moartea elevei căzută în WC

Distribuie:

 

Acestea sunt:

  1. Încetarea detașării în interesul învățământului pentru funcția de director la Școala cu clasele I-VIII Ulmi a doamnei Stan Maria Loredana și numirea în această funcție a doamnei profesoare Sîrbu Daniela Constanța, începând cu data de 13.03.2012.
  2. Solicitare către unitatea școlară privind constituirea unei comisii de cercetare a circumstanțelor în care s-a produs accidentul de la Școala Viișoara, comuna Ulmi. Recomandăm acestei comisii analizarea modului în care profesorul de serviciu și-a îndeplinit atribuțiile specifice și, dacă este cazul, sancționarea acestuia cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de 6 luni. Alte măsuri disciplinare vor fi stabilite după încheierea cercetării penale, dacă va fi cazul.
  3. Efectuarea unor noi verificări, similară inspecției tematice efectuate de inspectorii școlari în luna octombrie 2011 privind siguranța elevilor și cadrelor didactice în unitățile școlare, în toate unitățile de învățământ din județ, pentru identificarea și înlăturarea factorilor de risc, astfel încât fiecare unitate școlară să elaboreze o fișă privind riscurile constatate. 
  4. Notificare către primăriile din județ, prin care solicităm securizarea spațiilor școlare în vederea eliminării factorilor de risc, acolo unde este cazul.
  5. Organizarea unei ședințe cu directorii, miercuri, 14 martie 2012, pentru prelucrarea prevederilor și normelor de securitate a elevilor și personalului școlii
  6. Oferirea de consiliere psihologică, de către CJRAE, celor două eleve implicate în eveniment. 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro