Cartel Alfa: Până pe 14 septembrie, sindicaliștii din Universitatea Valahia trebuie să-și primească drepturile salariale restante

Comunicat de presă

      CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita sustine actiunile intreprinse  de catre Sindicatul din Invatamantul Superior Didactic, Didactic Auxiliar si Nedidactic – Valahia  (SISDDAN – Valahia ) , prin presedintele sau Elena Ciungu, pentru  recuperarea  drepturilor  salariale ale membrilor sindicatului, salariați ai Universității Valahia din Târgoviște, drepturi prevazute in sentințele judecătorești definitive nr. 536 / 2.03.2011  (drepturi salariale provenind din Legea nr. 221 din 2008 ) și 791 / 11.04.2013 (drepturi salariale provenind din Legea nr. 330 din 2009 ). Atragem atentia asupra faptului ca plata drepturilor salariale va trebui făcută de către conducerea Universității Valahia din Târgoviște, cel târziu, până la data de 14 septembrie 2015, conform precizărilor făcute de către ministrul Educației și Cercetării Științifice și președintele Federatiei  “Alma Mater”. Pentru corecta informare precizam faptul ca   în conturile Universitatii Valahia,  Ministrul Educației și Cercetării Științifice a virat suma de 3.983.209 lei la datade 21 august, având destinație exclusivă pentru plata drepturilor salariale castigate in instanta. În consecință, membrii SISDDAN ar trebui sa primească, conform acestor sentințe judecătorești, în acord cu legislația în materie și cu precizările făcute de ministru și președintele federației Alma Mater, un procent de 52 % din drepturile câștigate prin Sentința nr. 536 / 2.03.2011  și un procent de 58 % din drepturile câștigate prin Sentința nr. 791 /11.04.2013.

      Facem aceste precizari  pentru ca, deși s-au făcut mai multe solicitări de către Biroul Executiv al   SISDDAN  cu privire la calcularea, de către Universitatea Valahia,  a sumelor concrete pe care ar trebui să le primească fiecare membru de sindicat reprezentat in procese, conducerea universitatii a refuzat sa dea curs acestei solicitari , iar Biroul Executiv al Sindicatului  a fost nevoit să se adreseze unui executor judecătoresc, care a desemnat un expert contabil, ceva trebui să facă calculul drepturilor salariale ce se cuvin fiecărui membru. Apelam la acest comunicat pentru a prezenta ADEVARUL si a informa corect asupra faptului ca plata acestor drepturi salariale se va face din suma de  3.983.209 lei, suma aflata deja in contul Universitatii Valahia prin grija  Ministerului  Educației și Cercetării Științifice astfel ca Universitatea Valahia nu va fi nevoita sa ,, suprime cheltuieli„.

        CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita monitorizeaza modul in care sunt respectate drepturile sindicale in aceasta institutie si informeaza pe aceasta cale ca in Romania, ca dealtfel in intreaga  Europa, este interzis a se face promovări sau restructurări de personal având drept criteriu apartenența sindicala. In ceea ce priveste recuperarea drepturilor salariale ale presedintelui sindicatului Elena Ciungu, pe perioada cat a fost disponibilizata ilega , aducem la cuostinta faptul ca CNS Cartel Alfa – filiala Dambovita acorda asistenta juridica in procesul aflat deja  pe rolul Tribunalului Dambovita .


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro