Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Se pot face și on-line înscrieri

Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2015 au intrat în febra înscrierilor micuţilor în clasa pregătitoare. Potrivit calendarului înscrierii în învăţământul primar, în anul şcolar 2015-2016, părinţii trebuie să completeze cererile-tip de înscriere în intervalul 23 februarie -13 martie.

Acest lucru poate fi făcut atât în școli, cât și pe site-ul ministerului (cererea online este disponibilă AICI), unde este precizat, însă, că  cererea de înscriere on line garantează înscrierea copilului în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de prezentare la unitatea de învăţământ unde se dorește înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării cererii. Formularul permite doar prezentarea la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare.

Potrivit metodologiei de înscriere, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2013-2014 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I, vor fi înmatriculați în clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

În cazul în care există solicitări de înscriere în clasa I a copiilor care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul colar 2013-2014 și care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014, inspectoratele școlare/unitățile de
învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al elevului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în situația în care evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei I. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei I, copiii vor fi înscriși în clasa pregătitoare. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.

În județul nostru, potrivit informațiilor oferite de IȘJ, sunt disponibile 4654 locuri pentru clasa pregătitoare în planul de școlarizare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro