Admiterea pe bază de dosare pentru master la Universitatea Valahia, înlocuită cu eseuri, interviuri şi teste grilă

Pe 5 septembrie, vor începe înscrierile pentru studiile de master la Universitatea valahia din Târgovişte. Anul acesta, sunt oferite studenţilor 1124 de locuri la studiile de master, din care 400 în regim fără taxă. Vor fi şi 20 de locuri pentru tinerii români care au domiciliul în străinătate. Potrivit informaţiilo oferite de conf.univ.Cezarina Necula, secretar în Comisia centrală de admitere a Universităţii Valahia din Târgovişte, în momentul de faţă, toate specializările univerităţii târgoviştene la studiile de licenţă au correspondent la studiile de master, inclusiv Jurnalismul (37 de locuri cu taxă şi 12 bugetate) şi Ştiinţele Educaţiei (master-Strategii didactice de comunicare şi învăţare eficientă, unde absolvenţii au 35 de locuri cu taxă şi 5 la fără taxă), care, până de curând, nu avau mastere la Târgovişte.
Noutatea acestui an o reprezintă, însă, metodologia de admitere la master, care diferă de cea din anii trecuţi. Spre exemplu, pentru masterul la Ştiinţe ale comunicării, media de admitere a candidaţilor înscrişi este constituită din susţinerea unui eseu (50%) şi media generală de licenţă (50%).
Pentru Drept şi Ştiinţe administrative, examenul de admitere va consta într-un test grilă, iar media examenului de licenţă va fi luată în considerare doar ca şi criteriu de departajare.
Mai norocoşi sunt candidaţii la Istorie, Geografie, Educaţie fizică şi Sport, Chimie şi Educaţie muzicală, unde media de admitere a candidaţilor înscrişi este constituită doar din media examenului de licenţă – pondere 100% sau absolvenţii de la Ingineria materialelor şi ingineria mecanică, unde Media de admitere  a candidaţilor înscrişi este constituită din media examenului de diplomă – pondere 50%, şi media generală a anilor de studiu din facultate – pondere 50%. Pe site-ul universităţii târgoviştene, http://www.valahia.ro/ro/admitere-2012/223-metodologie-admitere-master,    au fost deja afişate aceste criterii, precum şi calendarul admiterii.

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro