ortooxacell kiss2022.gif Flax

Admitere 2018 – sesiunea a II-a, la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice la Universitatea Politehnică București / detalii

Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, din cadrul Universității Politehnica din București, așteaptă candidați pentru admitere în învățământul universitar cu trei programe noi de studii de licență: Informatică aplicată în ingineria mediului, Sisteme de transport operațional, Mecatronica sistemelor biotehnice.

Informatica aplicată în ingineria mediului are în vedere acțiunile privind proiectarea, evaluarea, utilizarea și întreținerea sistemelor de prelucrare automată a datelor, incluzând componentele hardware, software, elementele organizaționale și umane pentru înțelegerea și rezolvarea problemele majore de protecția mediului înconjurător.

Înțelegerea provocărilor de mediu de astăzi necesită colectarea de informații și date la nivel global, iar bazele de date pe termen lung, care descriu starea mediului, împreună cu expertiza în modelare, contribuie la predicția viitorului.

Centrele de date despre mediu furnizează comunității oamenilor de știința si specialiștilor informațiile necesare cunoașterii și înțelegerii fenomenelor, iar în acest scop, este necesar să fie garantate că aceste seturi de date sunt sigure și accesibile.

Roboții, senzorii și mașinile autonome creează deja rețele de gestionare în viitor a problemelor de mediu și de rezolvare a acestora cu implicarea conștientă și responsabilă a tuturor specialiștilor.

Programul de studii de licență Sisteme de Transport Operațional este conceput pentru asigurarea pregătirii pluridisciplinare a absolvenților, în domeniul Inginerie mecanică, cu aplicabilitate în fabricarea, comercializarea, exploatarea, întreținerea și service-ul agregatelor și sistemelor de transport operațional (agregate de transport agroalimentar în cadrul unităților de producție și pe drumurile publice pe distanțe scurte), inclusiv depozitele de produse agroalimentare (silozuri de cereale și depozite de legume-fructe) cu toate utilajele și tehnologia aferentă.

În cadrul acestui program absolvenții primesc cunoștințe de inginerie mecanică, dar și în ceea ce privește managementul activităților de transport în unități de producție de o largă diversitate, cu preponderență pentru producția agroalimentară în stare proaspătă, dar și procesată.

Sistemele biotehnice sunt acele sisteme tehnice care lucrează cu materiale biologice și le procesează în vederea obținerii de hrană sau pentru protejarea mediului de viață, având la bază impunerea tehnologiei ca instrument de asigurare a nevoilor alimentare ale lumii. Ele sunt, totodată, acele sisteme agricole în care plantele se dezvoltă fără prezența solului sau de manipulare a organismelor vii prin aplicarea științei și ingineriei în scopul de a crea produse utile oamenilor.

Programul de studii Mecatronica Sistemelor Biotehnice combină electronica, programarea și ingineria mecanică pentru a pregăti studenții să creeze mașini, instalații și echipamente cu funcționare automată sau autonomă. Specializarea arată modul în care trebuie aplicate principiile mecatronicii în domeniul sistemelor biotehnice, dând absolvenților capacitatea de a aplica aceste principii în aproape orice domeniu, având posibilitatea pentru o carieră în cele mai diverse industrii, inclusiv in domeniul vehiculelor autonome. Absolvenții vor fi pregătiți să facă față provocărilor captivante ale celei de a patra revoluții industriale – Industry 4.0, prin proiectarea asistată, realizarea și mentenanța sistemelor mecatronice din industria alimentară, agro-zootehnie și protecția mediului, prin integrarea competentă a subsistemelor componente (mecanic, electronic, informatic etc.). Designul web și aplicațiile mobile permit colectarea, analizarea și difuzarea informațiilor despre mediu prin care se realizează adaptarea tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții umane.

Celelalte programe de studii de licență ale facultății sunt cele tradiționale: Ingineria produselor alimentare, Mașini și instalații pentru agricultură și industrie alimentară, Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice și Ingineria dezvoltării rurale durabile.

Pentru toate programele de studii, facultatea are alocate un număr de 205 locuri bugetate, care pot fi redistribuite în funcție de solicitările candidaților. Facultatea dispune de o bază materială modernă, care răspunde întru-totul cerințelor la nivel mondial.

Admiterea se face pe bază de interviu, incluzând un test simplu de 10 întrebări, care se susține odată cu înscrierea. Vizitați site-ul facultății http://isb.pub.ro și puteți obține informații suplimentare privind admiterea. Puteți suna, de asemenea, la numerele de telefon: 021.402.9648(9635) / 0721.334922 / 0741.045356.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media