Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

9, 56 milioane de lei pentru noile investiţii din campusul Universităţii „Valahia”

În urma rectificării bugetare, Universităţii „Valahia” i-a fost alocată suma de 9,56 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor din campusul universitar. Este vorba de finalizarea lucrărilor la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare. Ministerul de resort a alocat deja această sumă, urmând ca în perioada următoare să se desfăşoare procedura de achiziţii de lucrări. Şi acest nou demers al universităţii a fost susţinut de conducerea ministerului: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Gigel Paraschiv, secretarul de stat pentru învăţământul superior. De altfel, cei doi factori de decizie din minister au fost, în ultimii trei ani, alături de universitatea noastră, susţinând tânăra Alma Mater târgovişteană. Ei au fost prezenţi la mai multe evenimente, cum ar fi inaugurarea primului corp de clădiri destinate învățământului din campus (prima investiţie de aceasta anvergură într-un campus universitar dupa anul 1989), inaugurarea Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidiscilplinară, precum şi lucrările Conferinţei Nationale a Rectorilor.

Totodată, universitatea apreciază colaborarea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care a sprijinit amenajarea unei părti a căilor de acces din campus. Consiliul judeţean a dat asigurări că, până la începerea noului an universitar, se vor finaliza şi lucrările de asfaltare a aleii rutiere dinspre căminele studenţeşti.

Universitatea târgovişteană îşi propune ca în perioada următoare să atragă şi alte fonduri, guvernamentale şi europene, pentru continuarea investiţiilor din campusul universitar.

 

 

Biroul de Imagine şi Relaţii Publice

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI