82,10% dintre candidații la titularizare în Dâmbovița au obținut note peste 5

 

Mari emoții la afișarea rezultatelor Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice vacante și rezervate din învățământul dâmbovițean, sesiunea iulie 2018. S-au înscris 712 cadre didactice pentru cele 40 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată. La examenul din 11 iulie 2018 au participat însă 553 candidați (95 absenți și 64 retrași din motive personale). Cea mai mare atractivitate o reprezintă următoarele discipline/posturi: 93 candidați educatori pentru cele 4 posturi vacante; 114 candidați învățători pentru 13 posturi disponibile; 61 candidați la limba și literatura română pentru un singur post vacant pe perioadă nedeterminată; 50 candidați la educație fizică și sport pentru  o catedră; 46 candidați limba engleză pentru 2  posturi vacante și 13 concurenți la limba franceză pentru 2 posturi titularizabile. La polul opus: 4 catedre vacante de muzică instrumentală și doar un candidat.

Rezultatele sunt bune pentru Județul Dâmbovița: 82.10% promovați înainte de contestații cu note peste 5 și 48.28% promovați cu note peste 7 (în creștere cu aprox. 10 procente față de anul 2017). Remarcăm și trei note de 10 la matematică, educatoare și muzică.

În afară de posturile vacante pe perioadă nedeterminată, mai există însă o șansă pentru cei care bat la porțile învățământului – cele 291 posturi vacante pe perioadă determinată (catedre viabile doar pentru 1 an școlar, catedre rezervate). În procesul de selecție a personalului didactic, am respectat decizia Ministerului Educației Naționale de a spori exigența și corectitudinea, ceea ce demonstrează o creștere a responsabilității factorilor de decizie în direcția constituirii și formării resursei umane din educație.

Alte concluzii pe marginea statisticilor rezultate în urma înscrierii la Concursul național pentru ocuparea posturilor din învățământ: participarea absolvenților din promoția 2018 într-un procent destul de modest: 20% (100 candidați) și o relativă mobilitate profesională, determinată de fluxul dinspre alte profesii către învățământ, ca urmare a parcurgerii studiilor de reconversie.

Candidații care au obținut media de repartizare minimum 7 (șapte) vor putea participa la repartizarea pe posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate în învățămîntul preuniversitar, în ședințele de repartizare coordonate de Comisia Județeană de organizare și desfășurare a concursului, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Prof. Gabriela Istrate,

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro