Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

7 proiecte de mobilitate Leonardo da Vinci vor aduce sute de mii de euro în judeţ. Vezi care sunt acestea:

Proiectele de mobilitate Leonardo da Vinci, o şansă importantă pentru şcolile româneşti, în ultima perioadă, încep să fie tot mai accesate şi de unităţile de învăţământ din judeţul nostru.

În timp ce parteneriatele Comenius vizează cooperarea dintre școli, proiectele de parteneriat din programul Leonardo da Vinci trebuie să se axeze pe cooperarea dintre educația  și formarea profesională și mediul profesional și să implice parteneri din ambele sfere.

Potrivit informaţiilor oferite de inspectorului şcolar pentru proiecte educaţionale şi programe europene , Cristina Groza, prin Programul sectorial Leonardo da Vinci, din cadrul Lifelong Learning Programme, în anul scolar 2013-2014, din judeţul Dâmboviţa s-au depus 12 candidaturi, la termenele limită din februarie 2013.
Dintre acestea, au fost aprobate spre derulare/implementare 7 proiecte:

-1 proiect de parteneriat Leonardo da Vinci: Liceul Tehnologic Fieni (finanţarere de 25 000 Euro)
-6 proiecte de mobilităţi Leonardo da Vinci:
– Liceul Tehnologic Voineşti (finanţare de 33 550 Euro, grup ţintă -levi),
– Liceul Tehnologic Nucet (finanţare de 39 324 Euro, grup ţintă-elevi),
– Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” Fieni (finanţare de 20 496 Euro, grup ţintă-cadre didactice),
– Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (finanţare 81 360 Euro, grup ţintă- formatori),
– Colegiul Economic „Ion Ghica” (finanţare 21 960 Euro, grup ţintă cadre didactice),
– Colegiul Economic „Ion Ghica” (finanţare 28 560 Euro, grup ţintă cadre didactice).
Contractele de finanţare s-au încheiat între unităţile şcolare respective şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în septembrie 2013.

Şi în anul şcolar trecut, 2012 – 2013, s-au depus 4 candidaturi de proiecte de parteneriat LdV, din care s-a aprobat 1 (Colegiul Economic „Ion Ghica”, finanţare 14 000 Euro) şi s-au respins celelalte 3 (depuse de CCD Dâmboviţa, Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” Fieni, Şcoala Specială Târgovişte)
– 3 candidaturi de proiecte de mobilitate LdV (Liceul Tehnologic Voineşti, Liceul Tehnologic „Aurel Rainu” Fieni, Colegiul Economic „Ion Ghica”), dar nu a fost aprobată niciuna.

„Proiectele de mobilitate Leonardo da Vinci contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor (dacă sunt centrate pe un astfel de grup ţintă) în vederea unei mai bune inserţii pe piaţa muncii. Important este şi faptul că abilităţile dobândite de elevi sunt validate şi recunoscute la nivel european.
În privinţa proiectelor având ca grup ţintă cadrele didactice, importanţa lor rezidă, de asemenea, în ameliorarea competenţelor şi abilităţilor lor în procesul de predare-învăţare, cu impact asupra elevilor.
Nu în ultimul rând, este important faptul că unităţile şcolare au dovedit interes permanent pentru accesarea de fonduri europene, au căpătat autonomie în acest demers şi au reuşit să atragă fonduri nerambursabile importante în judeţul nostru”, spune inspectorul Cristina Groza.

Valoarea proiectelor din ultimii doi ani este de 264 250 Euro (250 250 Euro pentru cele 7 proiecte din acest an şcolar şi 14 000 Euro, cel din anul şcolar 2012-2013 şi care se va încheia în 2014).

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media