38 de elevi dâmbovițeni au susținut în luna martie testarea PISA

În luna martie a acestui an, în județul Dâmbovița s-a desfășurat o testare PISA, fiind evaluați 38 de elevi de clasa a IX-a și a X-a de la grupul Școlar Voievodul Mircea Târgoviște, selectați dintr-un grup țintă de 272 de elevi.

Testele acestea au o specificitate. Eu cred în aceste teste PISA, pentru că ele vizează și competențe de lectură, de științe, fizică, chimie, biologie și altele. Toate sunt cu finalitate și aplicabilitate practică”, spune inspectorul școlar general adjunct Ovidiu Băsceanu.

Se pare că evaluarea acestor teste va dura mai mult decât de obicei, pentru că se va face la Berlin, iar inspectorul spune că așteaptă cu interes rezultatele acestor teste.

 România participă, începând cu anul 2001, la acest program iniţiat de OECD. PISA este o evaluare standardizată internaţional, pentru elevii de 15 ani, proiectată împreună de către ţările participante.

PISA acoperă trei domenii principale: citire/lectură; matematică; ştiinţe. În urma procesării şi interpretării rezultatelor din testarea principală, se realizează un profil de bază al cunoştinţelor şi deprinderilor elevilor testaţi.

În anul 2012, în Dâmbovița, 251 elevi din 8 unități școlare din județul Dâmbovița au fost testați în cadrul proiectului OECD-PISA.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro