ortooxacell kiss2022.gif Flax

Încă 1200 de tablete pentru elevii din Dâmbovița

Un nou lot de tablete pentru elevii  din medii defavorizate a fost achiziționat de către ISJ Dâmbovița. Este vorba de 1200 de dispozitive.

„Astăzi au sosit încă 1200 de tablete cu conexiune la internet pentru elevii dâmbovițeni. Recepția la sediul ISJ Dâmbovița a fost făcută în prezența domnului Secretar de Stat Sorin Ion.
Achiziția a fost realizată de către ISJ Dâmbovița din sumele repartizate de către Ministerul Educației și Cercetării, conform HG 756/2020.
De mâine acestea vor fi deja în școli.”  a anunțat inspectorul general școlar, Cătălina Homegiu.

Suma repartizată către ISJ Dâmbovița prin HG 756 a fost de 3 milioane lei. S-au achizitionat 1milion de măști, 9000 litri dezinfectant, 1200 tablete si 300 de laptopuri. Suma alocată tabletelor a fost de circa 1.040.000 lei.

,,După cum bine știți, acum ceva vreme, majoritatea  copiilor din medii defavorizate au primit echipamente de comunicație, respectiv tablete din Programul Național ,,Școala de Acasă’’ derulat de către Ministerul Educației și Cercetării, peste 5000 de tablete. Vestea bună este că  miercuri, 2 decembrie, se semnează contractul pentru încă 1200 de tablete, termenul de livrare fiind de o zi, cu același operator de comunicații. Prin urmare, începând de joi, 3 decembrie, distribuim și celelalte tablete, de data asta finanțarea este asigurată de către Inspectoratul Școlar.
Urmează și cea de-a treia etapă,  prin Programul Operațional  ,,Competitivitate’’, cu încă 4000 de tablete. În felul acesta cu siguranță asigurăm tablete tuturor elevilor care nu au în acest moment condițiile cele mai bune  de învățare de acasă. La nivel național lucrurile stau destul de bine în sensul că licitația pentru cele 250.000 de tablete este finalizată și este la faza de livrare.’’, a declarat recent secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. Sorin Ion, fost inspector general al IȘJ Dâmbovița.

La jumătatea lunii noiembrie, 5.143 de tablete au ajuns în Dâmbovița, dintr-o achiziție a Ministerului Educației.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media